18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Για πρώτη φορά η AI διαπραγματεύεται επιτυχώς μια σύμβαση χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μια πρωτοποριακή στιγμή για την τεχνολογία, η Τεχνητή Νοημοσύνη διαπραγματεύτηκε επιτυχώς τη σύναψη μίας σύμβασης με την… Τεχνητή Νοημοσύνη. Αν και επρόκειτο απλώς για ένα live demo, η εταιρεία Τεχνητής Νοημοσύνης Luminance μόλις μας έδωσε μια ιδέα για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μέλλον για τον νομικό κλάδο. Το μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) της εταιρείας αυτοματοποίησε μια διαπραγμάτευση συμβολαίου “χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, μεταξύ των δύο αντίπαλων μερών”. Η Luminance ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την πρώτη διαπραγμάτευση σύμβασης που διεξάγεται αποκλειστικά με Τεχνητή Νοημοσύνη. Το μοντέλο εκπαιδεύτηκε σε 150 εκατομμύρια νομικά έγγραφα για να αποκτήσει τις απαραίτητες νομικές γνώσεις.

Τα LLMs που εξειδικεύονται σε συγκεκριμένους κλάδους είναι μία από τις τελευταίες εξελίξεις των μοντέλων γενικής φύσεως όπως το ChatGPT. Αναμένεται ότι θα δούμε περισσότερα από αυτά τα εξατομικευμένα μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης να ξεπετάγονται στο προσεχές μέλλον. Ήδη ο OpenAI ανακοίνωσε τα custom GPTs, τα οποία επιτρέπουν στον χρήστη να δημιουργήσει και να εκπαιδεύσει ένα μοντέλο για τους δικούς του σκοπούς, χωρίς να απαιτείται εμπειρία στον προγραμματισμό. Τα GPTs απευθύνονται στους χρήστες του ChatGPT, αλλά και στους πελάτες του ChatGPT Enterprise που χρησιμοποιούν μια ιδιωτική έκδοση του ChatGPT εσωτερικά.

Το πλεονέκτημα της χρήσης ενός εξατομικευμένου μοντέλου δεν είναι μόνο η προστασία της ιδιωτικότητας, αλλά και η εστιασμένη τεχνογνωσία για τις εταιρείες που επιθυμούν να αυτοματοποιήσουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Η Luminance, η οποία το κάνει αυτό για τις νομικές συμβάσεις, στοχεύει να μειώσει τις ώρες που ξοδεύουν οι δικηγόροι για τη διαπραγμάτευση των όρων. Η εξέταση των νομικών εγγράφων είναι μια χρονοβόρα διαδικασία για τους δικηγόρους. Τα LLM όπως το κατοχυρωμένο μοντέλο της Luminance με επίκεντρο τα νομικά, το Autopilot, είναι σε θέση να κατανοούν και να αναλύουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η αυτοματοποίηση της επισκόπησης των συνήθων συμβάσεων, όπως οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας, θα μπορούσε να εξοικονομήσει πολύ χρόνο για τους επαγγελματίες νομικούς. “Θέτοντας τις καθημερινές διαπραγματεύσεις στα χέρια μιας Τεχνητής Νοημοσύνης που είναι νομικά εκπαιδευμένη και κατανοεί την επιχείρησή σας, απελευθερώνουμε τους δικηγόρους ώστε να εστιάσουν τη δημιουργικότητά τους εκεί που μετράει”, δήλωσε ο Jaeger Glucina, επικεφαλής του προσωπικού της Luminance, στην ανακοίνωση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μηδενική εποπτεία. Σύμφωνα με τον Ryan Browne του CBNC, ο οποίος παρακολούθησε το live demo, υπάρχει ένα αρχείο ζωντανής καταγραφής που υπογραμμίζει τις αλλαγές στις ρήτρες και τις προτεινόμενες τροποποιήσεις, ώστε οι δικηγόροι να μπορούν να επανεξετάσουν τη διαδικασία και να την ελέγξουν ξανά για σφάλματα.

[via]

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό