23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Για πρακτικούς λόγους» το άνοιγμα γραφείων στην κατεχόμενη Κύπρο

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν έχουμε λάβει κανένα αίτημα για άνοιγμα προξενείου. Έχουμε πολλούς Ρώσους εδώ και είναι απολύτως φυσιολογικό να ανοίξει ένα τέτοιο γραφείο ώστε να μπορούν να δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις τους», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, αναφερόμενος στην πρόθεση της Μόσχας να ανοίξει στην κατεχόμενη Κύπρο γραφείο, που θα προσφέρει προξενικές υπηρεσίες σε Ρώσους υπηκόους.

«Το άνοιγμα ενός τέτοιου γραφείου δεν σημαίνει ότι η Ρωσία μας έχει αναγνωρίσει Έχουμε ήδη μια βρετανική αποστολή αυτού του είδους εδώ», ανέφερε επίσης ο Τατάρ.

Ο “υπουργός Εξωτερικών” Ταχσίν Ερτουγκρούλογλου, από την πλευρά του σημείωσε: «Η ίδρυση προξενείου ή η επίσημη διπλωματική αναγνώριση είναι ένα εντελώς διαφορετικό θέμα”, διευκρίνισε.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο, Μουράτ Ζιαζικόφ, δήλωσε στο TASS ότι “οι Ρώσοι θα μπορούν να ζητούν βοήθεια από το προσωπικό του προξενικού τμήματος της ρωσικής πρεσβείας, το οποίο θα τους δέχεται σε τακτική βάση στο βόρειο τμήμα του νησιού”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “η απόφαση αυτή έχει καθυστερήσει εδώ και καιρό, δεν έχει καμία πολιτική χροιά” και ” οφείλεται αποκλειστικά στην ανάγκη αντιμετώπισης πρακτικών ζητημάτων”.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 50.000 Ρώσοι ζουν στο βόρειο τμήμα της Κύπρου.

Μιλώντας για την προσέγγιση της Ρωσίας στο Κυπριακό, ο πρέσβης σημείωσε ότι “παραμένει αμετάβλητη”. Η Ρωσία “συνεχίζει να εμμένει με συνέπεια, στην υποστήριξη μιας συνολικής, βιώσιμης και δίκαιης διευθέτηση του ζητήματος εντός του γνωστού διεθνούς νομικού πλαισίου που κατοχυρώνεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ”, τόνισε ο Ζιαζικόφ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό