31.7 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Για ποια “νέα εποχή” μιλάει η Alfa Romeo;

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνήθως η Alfa Romeo παραμένει σιωπηλή αν δεν έχει κάτι ουσιώδες να πει και αυτό εκτείνεται στα στελέχη της ιταλικής μάρκας αλλά και στην παρουσία αμφότερων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν λοιπόν κάνει  την εμφάνιση του ένα αινιγματικό teaser χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να αρχίσουμε την… σπέκουλα. Θα μπορούσαμε να περιμένουμε ώστε να μάθουμε από επίσημα χείλη περί τίνος πρόκειται αλλά αυτό έχει σαφώς λιγότερη πλάκα. Η Alfa Romeo λοιπόν, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του πίσω μέρους και πιο συγκεκριμένα, των πίσω φωτιστικών σωμάτων ενός μοντέλου με την επικεφαλίδα “Μία νέα εποχή ξεκινά”.
Αυτά είναι τα δεδομένα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Το μόνο που μπορούμε να προσθέσουμε εμείς, είναι ότι η LED υπογραφή των φωτιστικών σωμάτων θυμίζει πάρα πολύ έντονα αυτή της Tonale. Από εδώ και πέρα λοιπόν, ξεκινούν οι υποθέσεις. Τι σημαίνει “μία νέα εποχή”; Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια, όταν κάποιος κατασκευαστής κάνει αναφορά σε μία νέα εποχή, μιλά για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Η ίδια η Alfa Romeo έχει ανακοινώσει ότι θα μεταμορφωθεί σε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από το 2027 αλλά ακόμα δεν έχουμε δει κάποιο αμιγώς ηλεκτρικό δείγμα της. Θα μπορούσε λοιπόν σκοτεινή, αινιγματική φωτογραφία να είναι το πρώτο EV της ιταλικής μάρκας; Ναι. Σαφώς. Θα μπορούσε αυτό το πρώτο EV να είναι η ηλεκτρική έκδοση της Alfa Romeo Tonale;

Εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Η Tonale βασίζεται στην “Small Wide” αρχιτεκτονική και όχι στην σύγχρονη STLA Medium που γνωρίζουμε ήδη ότι μπορεί να φιλοξενήσει τόσο θερμικά (εξηλεκτρισμένα ή μη) κινητήρια σύνολα όσο και αμιγώς ηλεκτρικά. Υψηλόβαθμο στέλεχος της Alfa Romeo έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μία αμιγώς ηλεκτρική Tonale είναι “τεχνικώς εφικτή”, αλλά από το “τεχνικώς εφικτή” το “έχουμε κάνει τις μελέτες μας, το project είναι οικονομικά και εμπορικά βιώσιμο και έχει πάρει το πράσινο φως”, απέχει παρασάγγας. Από την άλλη, αν υποθέσουμε ότι τα φώτα που βλέπουμε όντως είναι αυτά της Tonale, θα μπορούσαμε να βλέπουμε την Quadrifoglio έκδοση που γνωρίζουμε ότι ετοιμάζεται. Αυτό όμως δεν είναι “μία νέα εποχή”. Όπως καταλαβαίνεις, είμαστε μπερδεμένοι οπότε άσχετα με το αν είναι βαρετό ή όχι, θα περιμένουμε να μας πει η ίδια η Alfa Romeo στο μέλλον σε τι αφορά το teaser.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό