27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Για μία κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ε.Ε μοιάζει να έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος των αξιών της και πρέπει να ξαναβρεί τον εαυτό της. Είναι μια εποχή που ακόμη και η Ειρήνη και η Δημοκρατία δεν είναι απόλυτα δεδομένες στο άμεσο μέλλον της Ευρώπης, την στιγμή που υπάρχουν δύο μεγάλοι πόλεμοι στην ευρύτερη περιοχή και υπάρχει μεγάλη άνοδος των ακροδεξιών κομμάτων.

Όσον αφορά το θέμα των δύο πολέμων, η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει να έχει μια μονόπλευρη οπτική, ιδιαίτερα στον πόλεμο της Γάζας. Ωστόσο, είναι θετικό ότι πριν λίγες μέρες ,τρείς χώρες στην Ευρώπη,δύο από τις οποίες είναι μέλη της Ε.Ε.(Νορβηγία, Ισπανία, Ολλανδία), αποφάσισαν να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη ως ανεξάρτητο κράτος.  Θεωρώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., είναι το µόνο κόµµα που µπορεί να ανταποκριθεί αξιόπιστα και αποτελεσµατικά στις προκλήσεις αυτής της εποχής, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Υπάρχουν δύο λόγοι που με ώθησαν να επιλέξω τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.Ο πρώτος λόγος, είναι ότι µε εντυπωσίασε η προκριµατική εσωκοµµατική εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τη θεωρώ τη δηµοκρατικότερη διαδικασία που έχει εφαρµοστεί ποτέ από ελληνικό πολιτικό κόµµα για τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου του. Ο δεύτερος, και πιο σηµαντικός λόγος, είναι για να συµβάλλω όσο µπορώ στο νέο ξεκίνηµα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και στην προσπάθειά του να φέρει σηµαντικές αλλαγές στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Υπάρχουν πολλά θέματα με τα οποία θα ήθελα να ασχοληθώ αν εκλεγώ, ιδιαίτερη όμως έμφαση θα ήθελα να δώσω σε θέματα που μπορεί να μην μοιάζουν τόσο δημοφιλή,αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικά,ειδικά στην εποχή που ζούμε.Τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (όπως είναι τα ΑΜΕΑ),το περιβάλλον και η πράσινη ανάπτυξη,γιατί θεωρώ ότι η κλιματική αλλαγή θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την Ευρώπη κι όλο τον πλανήτη την επόμενη πενταετία. Επίσης, θα ήθελα να ασχοληθώ με θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, γιατί ο πολιτισμός είναι ένας τομέας που δεν του δίνεται η προσοχή που θα έπρεπε.Πραγματικά πιστεύω ότι ο πολιτισμός μαζί με την παιδεία, μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Ειδικότερα όσον αφορά τα ΑΜΕΑ, υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η καθημερινότητά τους σε σχέση, κυρίως με την προσβασιμότητα, τις μετακινήσεις, τις υποδομές κλπ.

Είναι προφανές ότι τα ΑΜΕΑ πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, στην ζωή και στην εργασία, αυτό όμως περνάει και μέσα από το πλαίσιο προστασίας και τα μέτρα (π.χ. μόρια,επιδόματα κλπ) που έχει θεσπίσει το κράτος.Και φυσικά, ο θεσμός του προσωπικού βοηθού, θα πρέπει να διευρυνθεί άμεσα για όλους όσοι τον έχουν πραγματική ανάγκη. Ο θεσμός αυτός θεωρώ ότι υπολειτουργεί, γιατί έχουν ξεπεραστεί κατά πολύ τα χρονικά όρια που είχαν τεθεί από την Ε.Ε,σε σχέση με τον αριθμό των ωφελούμενων ,ο οποίος είναι πολύ μικρότερος από την αρχική πρόβλεψη της κυβέρνησης. Επιπλέον, οι ωφελούμενοι παίρνουν προσωπικό βοηθό μέσω κλήρωσης και μάλιστα μεταξύ ανόμοιων περπτώσεων,με συνέπεια να μένουν εκτός οι βαριές περιπτώσεις, με αναπηρία πάνω από 80%.

Ο βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ σε αυτές τις ευρωεκλογές, είναι να πετύχει ένα ποσοστό της τάξης του 20% και πάνω.Συνδυαστικά με το ποσοστό της Ν.Δ,που εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνυποψήφιοί μου πιστεύουμε ότι δεν θα είναι πάνω από 30%, θεωρώ ότι είναι η αρχή,που θα οδηγήσει στην μεγάλη ανατροπή στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ,ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ να δημιουργήσει μια μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση,για να φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στην χώρα.

*Ο Κώστας Σιδηρόπουλος είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό