20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

‘Για καιρό ήμασταν πολύ καλοί και τώρα δεν μπορούμε να κερδίσουμε ούτε ένα παιχνίδι’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε πως το σερί της Μάντσεστερ Σίτι χωρίς νίκη στην Premier League είναι μία καλή πρόκληση κι ευκαιρία για την ομάδα του να ανασυγκροτηθεί και να επιστρέψει καλύτερη.

Η Μάντσεστερ Σίτι μέχρι την περασμένη Τετάρτη (6/12) μετρούσε τρεις σερί ισοπαλίες στην Premier League απέναντι σε Τσέλσι (4-4), Λίβερπουλ (1-1), Τότεναμ (3-3), ενώ ήρθε και το παιχνίδι με την Άστον Βίλα για να σημειώσει και την πρώτη ήττα της (1-0) μετά από σχεδόν δύο μήνες – η τελευταία ήταν κόντρα στην Άρσεναλ στις 8 Οκτωβρίου.

Οι διαδοχικές απώλειες βαθμών των Πολιτών τούς έφεραν στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και στο -7 από την πρωτοπόρο Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που την περασμένη σεζόν πανηγύρισε το τρεμπλ και για πρώτη φορά στην ιστορία της κατέκτησε το Champions League, φαίνεται να μένει πίσω στη μάχη του τίτλου.

Ο Ισπανός τεχνικός ωστόσο, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με τη Λούτον (10/12) πως αυτή είναι μία πρόκληση τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους παίκτες του, που θα πρέπει να βγάλουν εις πέρας για να επιστρέψουν δριμύτεροι.

“Οι προπονητές είναι τα αφεντικά, είναι το κύριο πρόσωπο και πρέπει να βρουν τη λύση. Αν δεν θέλεις να αποδεχτείς αυτή τη δουλειά, όπου στις μεγάλες στιγμές, στις νίκες, πρέπει να μοιράζεσαι την επιτυχία και στις κακές στιγμές να αναλαμβάνεις την ευθύνη, αν δεν είσαι σε θέση να το κάνεις, τότε δεν μπορείς να κάνεις τη δουλειά.

Στην πρώτη μου χρονιά στη Σίτι, όταν δεν κερδίσαμε τίποτα, ήταν καταστροφή. Γιατί; Ο κόσμος διάβαζε ότι ο Πεπ δεν μπορούσε να προσαρμοστεί εδώ με την ομάδα του.

Και τώρα, αν κερδίσουμε την Premier League κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Εάν δεν το κάνουμε, είναι μεγάλη αποτυχία και μεγάλη επιτυχία για τον άλλον.

Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί αν μια άλλη ομάδα δεν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Είναι απλά επειδή τα στάνταρ μας είναι τόσο υψηλά, οπότε αυτή είναι η πραγματικότητα”, είπε και συνέχεια υποστήριξε πως το σερί χωρίς νίκες είναι μία πρόκληση που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του:

“Ως προπονητής μερικές φορές χρειάζομαι αυτή την πρόκληση. Νομίζω ότι για όλους στον σύλλογο είναι καλό αυτό που ζούμε. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να το ζήσουμε.

Για πολύ καιρό ήμασταν τόσο καλοί, σαν μια γάτα που την χαϊδεύουν. Και ίσως πρέπει να πούμε ότι είναι τρομερό. Είναι όλα όμορφα και τώρα δεν μπορούμε να κερδίσουμε ούτε ένα παιχνίδι.

“Ίσως για μένα πρώτα χρειάζομαι αυτή την πρόκληση για να αποδείξω ότι είμαι καλός προπονητής για να σηκώσω τους παίκτες και να ελπίζω ότι θα ξεπεράσουν αυτήν την κατάσταση. Για τους παίκτες, είναι μια καλή πρόκληση, να πω: Η Άστον Βίλα ήταν χιλιόμετρα καλύτερη από όλους μας.

Μπορούμε να πούμε, “ουάου, η Άστον Βίλα, ήταν καλύτερη από εμάς, φανταστείτε πόσο καλοί είναι οι άλλοι”. Και ο σύλλογος θα μπορούσε να πει “μπορεί να είμαστε εκτός Champions League την επόμενη σεζόν. Πρέπει να δούλεψε σκληρά”.

Και νομίζω ότι το χρειαζόμαστε μετά από όλα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, το χρειαζόμαστε”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό