27.6 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Γιατί την αναζητούν όλοι μετά το Maestro;

Ειδήσεις Ελλάδα

Πρεμιέρα έκανε στο Mega η δεύτερη σεζόν του Maestro. Οι βιαστικοί βέβαια παρακολούθησαν ήδη όλα τα επεισόδια της σειράς μέσω της πλατφόρμας του Netflix.

Στο 6ο και τελευταίο κεφάλαιο λοιπόν της νέας σεζόν, ο Ορέστης μιλά διαρκώς για την “Eπαφή Kληρονομιάς”, ένα θέμα που απασχολεί έντονα το ομώνυμο επεισόδιο της σειράς.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε τι είναι η “Επαφή Κληρονομιάς” στα κινητά μας και πού μπορούν να καταλήξουν τα ψηφιακά μας αποτυπώματα, όταν θα έχουμε φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο.

Τι είναι η επαφή κληρονομιάς

Με απλά λόγια, είναι κάποιος που μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον Apple λογαριασμό σας και στις πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτόν όταν πεθάνετε.

Είναι οι φίλοι ή τα μέλη της οικογένειας που εμπιστεύεστε και θέλετε να έχουν αυτά τα δεδομένα. Μια ψηφιακή επαφή κληρονόμος θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού σας στο iCloud: τις φωτογραφίες, τα μηνύματα, το email, τις σημειώσεις, τα αρχεία, τις επαφές, τα ημερολόγια, τις εφαρμογές που έχετε λάβει και τα αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας. (Ακολουθεί μια πλήρης λίστα.) Δεν περιλαμβάνονται: κωδικοί πρόσβασης που είναι αποθηκευμένοι στο κλειδί iCloud και μέσα με άδεια χρήσης, όπως βιβλία ή μουσική ή ταινίες που μπορεί να έχετε αγοράσει.

Πού μπορώ να βρω τη ρύθμιση;

Πρώτα, χρειάζεστε iOS 15.2. Στο iPhone ή το iPad σας, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού και, στη συνέχεια, ακολουθήστε τις οδηγίες. Όταν γίνει αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και πατήστε το όνομά σας στην κορυφή. Επιλέξτε Κωδικός πρόσβασης και ασφάλεια και, στη συνέχεια, στο κάτω μέρος της οθόνης, Επαφή Κληρονομιάς (Legacy Contact). Θα μπορείτε να προσθέσετε έως και πέντε επαφές – κληρονόμους. Τα άτομα στο πρόγραμμα Sharing θα προταθούν αυτόματα.

Πώς αποκτά πρόσβαση μια επαφή κληρονόμος όταν πεθάνω;

Όταν προσθέτετε άτομα ως επαφές παλαιού τύπου, τούς εκχωρείται ένα κλειδί πρόσβασης. Εάν οι επαφές παλαιού τύπου έχουν συσκευές Apple, μπορείτε να τους στείλετε κλειδιά μέσω Μηνυμάτων. Εάν ο δέκτης έχει iOS 15.2 ή μεταγενέστερη έκδοση, το κλειδί θα αποθηκευτεί τοπικά σε μια κρυπτογραφημένη θέση στη συσκευή.

Η Apple διαθέτει επίσης μια επιλογή εκτύπωσης, ώστε να μπορείτε να εκτυπώσετε το κλειδί πρόσβασης και να το δώσετε στην επαφή κληρονόμο σας για αποθήκευση με άλλα σημαντικά έγγραφα. Στη συνέχεια, όταν πεθάνετε, η επαφή κληρονόμος θα μεταβεί στη διεύθυνση digital-legacy.apple.com.

Εκεί θα συνδεθεί με τον λογαριασμό του στο iCloud (ή, αν δεν είναι στο iCloud, θα παράσχει κάποια άλλα στοιχεία επικοινωνίας) και θα εισάγει το κλειδί πρόσβασης. (Μπορεί επίσης να το κάνει απευθείας μέσω των ρυθμίσεων Επαφής Κληρονόμου σε μια συμβατή συσκευή Apple.)

Το άτομο θα πρέπει επίσης να ανεβάσει ένα πιστοποιητικό θανάτου, το οποίο στη συνέχεια θα εξετάζεται από το προσωπικό της Apple, συμπεριλαμβανομένων των μελών της νομικής της ομάδας. Κάθε επαφή κληρονόμος που ονομάζετε μπορεί να ζητήσει τα δεδομένα. Εάν ο έλεγχος ολοκληρωθεί μετά τον έλεγχο της Apple – για το οποίο ένας εκπρόσωπος λέει ότι μπορεί να διαρκέσει έως και δύο εβδομάδες – στην επαφή κληρονόμος θα σταλεί ένας σύνδεσμος για τη δημιουργία κωδικού πρόσβασης για τον λογαριασμό. Στη συνέχεια, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να συνδεθεί στον Ιστό ή σε μια συσκευή Apple για πρόσβαση στα δεδομένα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό