22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γιατί τα αναλογικά ραδιόφωνα ΑΜ είναι τόσο απαραίτητα;

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια πρόσφατη μελέτη που διεξήχθη από το Center for Automotive Research (CAR), έναν οργανισμό που συνδέεται με μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η General Motors και η Ford, αποκάλυψε ότι η διατήρηση των αναλογικών ραδιοφώνων ΑΜ στα ηλεκτρικά οχήματα θα μπορούσε να επιφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση στη βιομηχανία.

Οι παρεμβολές που προκαλούνται από τους ηλεκτροκινητήρες στα ηλεκτρικά διαταράσσουν τη λήψη ραδιοφωνικών σημάτων ΑΜ, επηρεάζοντας την ποιότητα του ήχου.

Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Tesla, Rivian, VW, Volvo, Polestar, BMW και Ford (αν και η Ford αργότερα αντέστρεψε την απόφασή της), επέλεξαν να αποκλείσουν το ραδιόφωνο ΑΜ από τα οχήματά τους λόγω αυτών των προβλημάτων.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι το ραδιόφωνο ΑΜ παραμένει ζωτικής σημασίας για την επικοινωνία κατά τη διάρκεια έκτακτων αναγκών μεγάλης κλίμακας και σε αγροτικές περιοχές.

Σε απάντηση, γερουσιαστές πρότειναν ένα διακομματικό νομοσχέδιο που επιβάλλει την υποχρεωτική ενσωμάτωση δεκτών ΑΜ στα νέα οχήματα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παρεμβολών, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να εφαρμόσουν μέτρα όπως πρόσθετη θωράκιση των ραδιοκαλωδίων, φίλτρα ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI) και ακύρωση θορύβου.

Η CAR εκτιμά ότι η εφαρμογή αυτών των τροποποιήσεων μεταξύ 2023 και 2030 θα μπορούσε να κοστίσει στη βιομηχανία έως και 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ενώ το ποσό αυτό ακούγεται σημαντικό, θα κατανεμηθεί σε ολόκληρο τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, με κάθε όχημα να επιβαρύνεται ενδεχομένως με πρόσθετο κόστος 50 έως 70 δολάρια.

Η έρευνα δείχνει ότι το υλικό κόστος για την αντιμετώπιση των παρεμβολών στη ζώνη ΑΜ είναι σχετικά χαμηλό, αλλά οι λεπτομερείς τεχνικές προδιαγραφές και οι πρόσθετες εργασίες ενδέχεται να αυξήσουν τα έξοδα.

Η CAR υποδηλώνει ότι η υποχρεωτική χρήση αναλογικών δεκτών ΑΜ επιβαρύνει σημαντικά τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ένα θέμα που αναμένει την απόφαση της Γερουσίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό