17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Γιατί συναντήθηκε ο Ιερώνυμος με πατέρα Αντώνιο και Στέφανο Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Συνεδριάζει σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος προσερχόμενος στη Μονή Πετράκη, ρωτήθηκε για τον πατέρα Αντώνιο της Κιβωτού αλλά και για τον επικείμενο γάμου του Στέφανου Κασσελάκη.

Αναφερόμενος στον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου» ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είπε ότι συναντήθηκε μαζί του:.

«Ο Αρχιεπίσκοπος συναντιέται με όποιον του το ζητήσει , μου ζήτησε ο πατέρας Αντώνιος, δεν ξέρω πότε θα μάθουμε την αλήθεια. Δεν παύει να είναι παιδί μου, να ευχηθούμε να λάμψε η αλήθεια κι αυτή η αλήθεια ή θα δικαιώσει ή θα αφήσει ανθρώπους σε δοκιμασία», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, με αφορμή την ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του.

Ειδικότερα, ο πατέρας Αντώνιος, μιλώντας στο MEGA, υποστήριξε ότι για κάποιον λόγο είναι εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο. «Η ποινική δίωξη που μας ασκήθηκε είναι άδικη κι αβάσιμη. Μαζί με εμένα κατηγορούνται ακόμη η πρεσβυτέρα και ένα μέλος της οικογένειάς μου, επειδή ήταν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κιβωτού του Κόσμου», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, είπε πως «συνεχίζονται οι διώξεις για κατηγορίες που δεν στοιχειοθετούνται. Βγαίνουν νέα αδικήματα από το πουθενά. Κατηγορούμαστε για υπεξαίρεση, ενώ η ίδια η πρεσβυτέρα παρέδωσε τα χρήματα που βρίσκονταν στην «Κιβωτό» όταν της ζητήθηκε και εξήγησε πώς δεν είναι δικά μας. Αυτό αναφέρεται και στην έκθεση κατασχέσεων».

Καταληκτικά ο πατέρας Αντώνιος είπε ότι «παρέδωσε πάνω από 450 χιλιάδες ευρώ, τα οποία προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Η «Κιβωτός» δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Για κάποιο λόγο είμαι ο εχθρός του ελληνικού κράτους και όχι μόνο».

Για γάμο Κασσελάκη

Ο κ. Ιερώνυμος ρωτήθηκε και για την συνάντησή του με τον Στέφανο Κασσελάκη ανέφερε: «Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αλλά εμείς κρατάμε τη δική μας θέση, τα δικά μας διδάγματα, τη δική μας πορεία».

Κλείνοντας σχετικά με τον επερχόμενο γάμο του ευχήθηκε «να πάτε να γλεντήσετε».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό