21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γιατί στην βαθμολογία της EuroLeague ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι τέταρτος και ο Ολυμπιακός πέμπτος

Ειδήσεις Ελλάδα

EUROLEAGUE

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΚΡΗΣ
15.03.2024 | 15:04

Ο Άλεκ Πίτερς
INTIME

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός AKTOR ισοβαθμούν μαζί με την Φενέρμπαχτσε, με την επίσημη βαθμολογία της EuroLeague να έχει τους “πράσινους” πάνω από τους “ερυθρόλευκους”. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Το SPORT24 εξηγεί.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού AKTOR για την 29η αγωνιστική της EuroLeague. Όταν όμως έγινε γνωστή η βαθμολογία της EuroLeague, με τους “αιώνιους” ισόβαθμους με την Φενέρμπαχτσε με ρεκόρ 18-11, οι “πράσινοι” ήταν μία θέση ψηλότερα.

Πολλοί απόρησαν με την κατάταξη της EuroLeague, που τοποθετεί τον Παναθηναϊκό AKTOR πάνω από τον Ολυμπιακό, παρότι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν δύο νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια. Υπάρχει όμως εξήγηση για αυτό, αφού αυτή είναι η λογική της διοργανώτριας αρχής κατά τη διάρκειας της σεζόν.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν 2-0 κόντρα στους πράσινους και 0-1 κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, ενώ ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει μία νίκη και μία ήττα κόντρα στην τουρκική ομάδα (μην έχοντας καλύψει την ήττα του στον πρώτο γύρο). Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, και στην τριπλή ισοβαθμία με την Φενέρμπαχτσε θα έπρεπε κανονικά οι Τούρκοι να είναι στην τετράδα, πέμπτος να είναι ο Ολυμπιακός και έκτος ο Παναθηναϊκός AKTOR.

Για την EuroLeague όμως δεν υπολογίζεται έτσι η κατάταξη, αν πρώτα δεν ολοκληρωθούν όλα τα ματς μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν. Από τη στιγμή, λοιπόν, που εκκρεμεί το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε (είναι προγραμματισμένο για τις 12 Απριλίου, στο πλαίσιο της 34ης – και τελευταάς – αγωνιστικής), όταν προκύπτει τριπλή ισοβαθμία των αιωνίων με την Φενέρ ή τετραπλή με την Βίρτους ή κάποια άλλη ομάδα, θα υπολογίζεται ως κριτήριο το συνολικό γκολ αβερέιτζ (μετάφραση: Η διαφορά πόντων).

Όταν όμως όλοι όσοι έχουν ισοβαθμία έχουν ήδη δώσει όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια, τότε το κριτήριο θα είναι αρχικά οι νίκες, μετά η διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια (χωρίς να υπολογίζεται η παράταση) και ούτως καθ’ εξής.

Αν, βέβαια, ήταν διοργάνωση της FIBA ή της Stoiximan Basket League, το κριτήριο θα παρέμενε τα ως τώρα μεταξύ τους ματς. Και τούτη τη στιγμή η Φενέρμπαχτσε έχει ρεκόρ 2-1 με +5, ο Ολυμπιακός 2-1 με +4 και ο Παναθηναϊκός 1-3 με -9.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό