24 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιατί πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου περισσότερο από μια φορά την εβδομάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πόσο συχνά πρέπει να λούζει κανείς τα μαλλιά του είναι ένα ερώτημα που απασχολεί σχεδόν καθημερινά τις γυναίκες, κυρίως.

Το λούσιμο των μαλλιών ανήκει στη βασική προσωπική υγιεινή, με πολλές γυναίκες να λούζονται καθημερινά ενώ άλλες να το περιορίζουν σε μία φορά την εβδομάδα με την αιτιολογία ότι έχουν ξηρά μαλλιά που «αντέχουν». Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να λουζόμαστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Αρκετά έχουν ειπωθεί για την περίπτωση του καθημερινού λουσίματος με τους ειδικούς να επιβεβαιώνουν ότι δεν είναι κακό, αρκεί να χρησιμοποιούμε τα σωστά προϊόντα, κατάλληλα για αυτή τη συχνότητα.

Unsplash

Τί συμβαίνει όμως, με το άλλο άκρο;

Ο σημαντικότερος λόγος για να λούζουμε τα μαλλιά μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα είναι ότι πρέπει να αφαιρούνται τα υπολείμματα που συσσωρεύονται στο τριχωτό της κεφαλής και μπλοκάρουν τον θύλακα της τρίχας, με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται σωστά και τα μαλλιά να εξασθενούν.

Αυτό ισχύει για όλους τους τύπους μαλλιών, ξηρά, λιπαρά και κανονικά. Ιδιαίτερα τα ξηρά μαλλιά μπορούν να μας «μπερδέψουν» και να τα αφήσουμε άλουστα έως και για 10 ημέρες, ιδίως εάν έχουμε πάει κομμωτήριο, γιατί δεν «λαδώνουν» και φαίνονται καθαρά.

Ο κανόνας πάντως παραμένει και από εκεί και πέρα η κάθε γυναίκα, ανάλογα με το lifestyle της και την περιοχή που ζει καθορίζει και τη συχνότητα της περιπoίησης των μαλλιών της.

Unsplash
Άλλα βασικά λάθη που κάνουμε στο λούσιμο Δεν τα ξεπλένουμε σωστά

Το διεξοδικό ξέπλυμα είναι μια από τις βασικές διαδικασίες του λουσίματος. Πολλές γυναίκες βλέπουν στα μαλλιά τους κατάλοιπα του σαμπουάν επειδή δεν το έχουν απομακρύνει τελείως στο ξέβγαλμα πράγμα που τα ταλαιπωρεί όλες τις επόμενες μέρες. Επιπλέον δεν χρειάζονται πολλές φορές προσθήκη σαμπουάν και ξέπλυμα ανά φορά. Μία είναι αρκετή.

Υπερβάλλουμε σε σαμπουάν και conditioner

Τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών σίγουρα βοηθούν ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας αλλά δεν θα πρέπει να υπερβάλλετε. Ιδιαίτερα το πολύ conditioner και κυρίως στις ρίζες μπορεί να τα κάνει ιδιαίτερα λιπαρά και να φαίνονται «άλουστα» μέσα σε λίγες ώρες.

Χρησιμοποιούμε καυτό νερό

Το κρύο νερό στο τέλος του λουσίματος βοηθάει τις άκρες να κρατήσουν την υγρασία οπότε καλύτερα να αποφεύγετε το σχεδόν καυτό ή καυτό νερό και το ιδανικό είναι να τα ξεπλένετε με κρύο για να είναι πάντα λαμπερά και υγιή και να μην σπάνε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό