18.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Γιατί πήγε ο Δένδιας στην Ουκρανία – Τι προβληματίζει την Αθήνα στη ρωσο-ουκρανική κρίση

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αλεξία Τασούλη αποκαλύπτει το παρασκήνιο της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Ουκρανία

Το πρώτο που ενδιαφέρει την ελληνική διπλωματία είναι ότι σε περίπτωσηκλιμάκωσης στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανία, η ομογενένεια θα βρεθεί σε πολύδύσκολη θέση. Η Μαριούπολη την οποία επισκέφθηκε χτες ο Έλληναςυπουργός Εξωτερικών είναι σε απόσταση αναπνοής από το Ντονέτσκ, περιοχήπου είναι ρωσόφωνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Η Ελλάδα τάσσεται επί της αρχής υπερ της ανεξαρτησίας των χωρών αλλάθέλει να διατηρηθούν και ανοίχτοι οι δίαυλοι επικοινωνίας με τη Ρωσία. Διότι μια κλιμάκωση θα ενεργοποιήσει τις δυνάμεις των Αμερικανών στηνΑλεξανδρούπολη και τη Σούδα.

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ,όταν ρωτήθηκε πρόσφατα για τη χρήση αυτών δύο ελληνικών βάσεων απάντησεμε νόημα «δεν είναι συνετό να μιλάμε δημόσια για πιθανές κινήσεις τακτικής».

Το δεύτερο θέμα που προβληματίζει την Αθήνα είναι η αναβάθμιση του ρόλουτης Τουρκίας, η οποία διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με τη Ρωσία αλλά καιπρομηθεύει όπλα και drones τους Ουκρανούς .

Δεν είναι τυχαίο οτι την Πέμπτη ο Ταγίπ Ερντογάν πάει στην Ουκρανία, άραυπάρχει και διπλωματική και στρατιωτική συνεργασία με το Κίεβο. Τα τουρκικά bayraktar άλλωστε αποτελούν σημείο αναφοράς στην ένταση μετη Ρωσία.

Στην Αθήνα γνωρίζουν οτι ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται την ευκαιρία που τουδίνει η ρωσο-ουκρανική κρίση και όσο και αν η Ευρωπαική Ενωση ειναι διχασμένη στο θέμα των κυρώσεων της Τουρκίας, η Αθήνα θα πρέπει να τοποθετηθεί και στις συνόδους της Ευρωπαικής Ενωσης και στο ΝΑΤΟ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό