18.3 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Γιατί οι πόλεις συνεχίζουν να έχουν σχέση αγάπης-μίσους με τα ηλεκτρικά πατίνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα ηλεκτρικά πατίνια κοινής χρήσης είναι σταθμευμένα στα πεζοδρόμια των μεγάλων πόλεων σε όλο τον κόσμο. Και 158 πόλεις των ΗΠΑ έχουν ήδη θέσει σε λειτουργία συστήματα κοινών διαδρομών με ηλεκτρικά πατίνια.

Ωστόσο, ορισμένες πόλεις, όπως η Νέα Ορλεάνη και το Λας Βέγκας, έχουν απαγορεύσει αυστηρά την κοινή χρήση ηλεκτρικών πατινιών. Το Παρίσι μόλις ψήφισε την απαγόρευση των e-scooters. Άλλες, όπως το Σαν Φρανσίσκο, έχουν καταστήσει δύσκολη τη λειτουργία των εταιρειών κοινής χρήσης e-scooter, γεγονός που οδήγησε την Bird, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, να εγκαταλείψει την πόλη. Σε διάστημα δύο μηνών το περασμένο καλοκαίρι, υπήρξαν περισσότερες από 12.000 κλήσεις για ακατάλληλα σταθμευμένα ηλεκτρικά πατίνια – με αποτέλεσμα η Bird να πληρώσει 385.000 δολάρια σε πρόστιμα.

Άλλες πόλεις, όπως η Ουάσινγκτον, βλέπουν την επιλογή της κοινής χρήσης του ηλεκτρικού πατινιού ως πολύτιμη προσθήκη στις υποδομές μεταφορών τους, σημειώνει το CNBC. Η περιφέρεια μάλιστα αύξησε πρόσφατα τον αριθμό των ηλεκτρικών πατινιών που επιτρέπονται στην πόλη μέχρι το τέλος του έτους – έως και 20.000.

«Είναι ένα πρόγραμμα που έχει προσφέρει μεγάλη ποικιλία και πρόσθετες επιλογές κινητικότητας σε όλη την περιοχή», δήλωσε ο Everett Lott, διευθυντής του District Department of Transportation. «Σχεδιάστηκε με τη δέσμευση να προσφέρει ισότητα, βιωσιμότητα και επίσης σίγουρα να διασφαλίσουμε ότι έχουμε κατά νου την ασφάλεια».

Εταιρείες όπως η Bird, η Lime και η Spin έχουν αγωνιστεί για να επιτύχουν κερδοφορία και ορισμένες έχουν ταλαιπωρηθεί από διαμάχες και τραυματισμούς. Η Bird εισήχθη στο χρηματιστήριο μέσω SPAC τον Νοέμβριο του 2021 και η μετοχή της έχει έκτοτε σημειώσει πτώση περίπου 98%.

naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό