21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γιατί κλείνουν κάποια κομμάτια της Αττικής Οδού;

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν κινείστε τις βραδινές ώρες στην Αττική Οδό έχετε δει σίγουρα κάποιες εξόδους της κλειστές. Η αιτία είναι «οι εργασίες βαριάς συντήρησης». Όμως τι είναι αυτές και γιατί είναι τελικά χρήσιμες.

Στην προσπάθεια της να διατηρήσει σε λειτουργική και ασφαλή κατάσταση έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής, η Αττική Οδός Α.Ε., εκτελεί εργασίες συντήρησης στο οδόστρωμα και στις εγκαταστάσεις υποστήριξης της λειτουργίας του.

Φωτογραφία αρχείου: Αττική Οδός

Οι εργασίες που εκτελούνται και αυτές που πρόκειται να εκτελεστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, είναι:

ασφαλτόστρωση στα πλαίσια αντικατάστασης της αντιολισθηρής στρώσης κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου και αναδιαγράμμισηαντικατάσταση των πινακίδων σήμανσηςαντικατάσταση και/ή αναβάθμιση των συστημάτων ρύθμισης και ελέγχου κυκλοφορίας και των σχετιζόμενων με τα διόδια συστημάτων.

Οι παραπάνω εργασίες εκτελούνται με τον αυτοκινητόδρομο ανοιχτό στην κυκλοφορία, καθώς η Αττική Οδός είναι ένας από τους οδικούς άξονες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.

Φωτογραφία αρχείου: Αττική Οδός

Το μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο καθημερινά, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τον σχεδιασμό των εργασιών αυτών, καθώς πρέπει να εξασφαλίζονται:

η ασφάλεια τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους εργαζόμενουςη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των χρηστώνη διατήρηση της ποιότητας κατασκευής του έργουη πρόοδος εκτέλεσης των εργασιών.

Όσο για την ασφάλεια σε χρήστες και εργαζόμενους, η Αττική Οδός Α.Ε. έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα οποιασδήποτε αστοχίας. Για να γίνει μικρότερη η ταλαιπωρία των χρηστών, οι εργασίες που επηρεάζουν την κυκλοφορία και/ή διέλευση από σταθμό διοδίων, προγραμματίζονται σε ώρες που θα υπάρχουν οι λιγότερες δυνατές επιπτώσεις, δηλαδή αργά τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στην ποιότητας του έργου, η Αττική Οδός Α.Ε., σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οδοστρωμάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, καταγράφει και παρακολουθεί, σε πραγματικό χρόνο, τα χαρακτηριστικά του οδοστρώματος. Ταυτόχρονα, το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που έχει ή πρόκειται να εγκατασταθεί, προέρχεται από διεθνείς ή εγχώριους κατασκευαστές, με πολλές εφαρμογές σε αυτοκινητόδρομους.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό