20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γιατί θα πετάξουν αύριο μαχητικά πάνω από την Αθήνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Αν το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου ακούσετε εκκωφαντικούς ήχους από τον Αττικό ουρανό, η απάντηση βρίσκεται στα «μπλε φτερά» της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αεροσκάφη F-16 και Rafale θα πραγματοποιήσουν διελεύσεις πάνω από την Αθήνα, από τις 09:00 π.μ. έως τις 12:30 μ.μ. στο πλαίσιο των δοκιμαστικών πτήσεων για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Στον περσινό εορτασμό τα πολεμικά αεροσκάφη Rafale, που εντάσσονται σταδιακά στο δυναμικό της Πολεμικής Αεροπορίας μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τη Γαλλία, είχαν πραγματοποιήσει εντυπωσιακές πτήσεις, τόσο κατά τη διάρκεια της παρέλασης, όσο και την ώρα των δοκιμαστικών πτήσεων, με αρκετές εξ αυτών μάλιστα να γίνονται σε χαμηλό ύψος.

Υπενθυμίζεται πως το Rafale είναι το πιο σύγχρονο απόκτημα της Πολεμικής Αεροπορίας και… έπονται τα F-35. Το Rafale είναι ένα δικινητήριο, δελταπτέρυγο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων, γαλλικής κατασκευής, που καλύπτει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών αποστολών.

Εντάχθηκε στο οπλοστάσιο της Πολεμικής Αεροπορίας το 2021 με τη σύμβαση 013Γ/20, με την οποία η ΠΑ προμηθεύτηκε 24 αεροσκάφη. Πιο συγκεκριμένα, θα παραδοθούν 12 μεταχειρισμένα και 12 νέα εκ των οποίων 18 μονοθέσια Rafale EG και 6 διθέσια Rafale DG.

Πρόκειται για μαχητικό που μπορεί να καλύψει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα (omnirole), επιτρέποντας τη διεξαγωγή διαφορετικών αποστολών κατά την ίδια πτήση. Διαθέτει 14 σταθμούς ανάρτησης και μπορεί να μεταφέρει έως και 9,5 τόνους εξωτερικών φορτίων. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό