18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

γιατί ζητώ την ψήφο σας στις εκλογές του ΟΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Αγαπητέ συνάδελφε Λογιστή – Φοροτεχνικέ,Αγαπητέ συνάδελφε οικονομολόγε,

Είμαι υποχρεωμένος γιατί θα διαθέσεις πολύ λίγα λεπτά να με διαβάσεις.

Σήμερα το «ημερολόγιο ενός φοροτεχνικού» παίρνει την άδεια του κόμβου να σας πει κάτι δικό μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό.  

Ο λόγος είναι οι εκλογές στο ΟΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου 2023.

Θα μιλήσω συναδελφικά με την ίδια γλώσσα και αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουμε αναπτύξει μέσα από συναντήσεις σε σεμινάρια, ή και μέσα από τα βιβλία μου ή την αρθρογραφία.

Μας συνδέει η ίδια αγωνία και τα ασήκωτα βάρη στην πλάτη μας. Μας συνδέει όμως το πάντα επίκαιρο ερώτημα για το τι φταίει  και κυρίως τι στέκεται εμπόδιο στην καλυτέρευση των συνθηκών λειτουργίας του επαγγέλματός μας χωρίς το ψυχοφθόρο άγχος και δοκιμασία.

Παράλληλα να θυμίσω ότι έχουμε ιστορική ευθύνη απέναντι στους νέους λογιστές.Για το λόγο αυτό ήταν και παραμένει αυτοσκοπός της επαγγελματικής μου ζωής και δράσης, η κατοχύρωση και επιστημονική αναβάθμιση του επαγγέλματος μας.

Και αυτή την «εξομολόγηση» την κάνω με τα όσα «δείγματα γραφής» έχω να επιδείξω με την μικρή ή μεγάλη προσφορά στον κλάδο και στο ΟΕΕ.Θέλω την ψήφο σου για να συνεχίσω πιο θεσμικά, ώστε το επάγγελμα μας να χαίρει  του σεβασμού και υπόληψης που του ταιριάζει καθώς ανήκει στην πρώτη γραμμή της κατηγορίας των επαγγελμάτων που υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον του πελάτη φορολογούμενου.Θέλω την ψήφο σου για να υπηρετήσω καλύτερα τις εξελίξεις στο επάγγελμα μας και τον επιστημονικό ρόλο του Λ/Φ στον θεσμικό μας φορέα,  το ΟΕΕ,

Δέσμευση μου και της  ΔΗ.ΚΙ.Ο  να γίνει πιο ισχυρή η υπογραφή του Λογιστή – Φοροτεχνικού.
Το επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού το χτίσαμε με πολύ μεγάλο κόπο εδώ και πολλά χρόνια.

Θέλουμε ένα ΟΕΕ που εμπιστεύεται μόνο τις δυνάμεις του. Και η ΔΗ.ΚΙ.Ο είναι εγγύηση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα κάνουμε πιο αποτελεσματικές τις  σχέσεις του συνδικαλισμού του κλάδου με τη θεσμική δύναμη του ΟΕΕ

ΓΙΑΤΙ όταν καταφέραμε τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου  να  κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με το ΟΕΕ και κοινή ατζέντα, είχαμε τα γνωστά καλά αποτελέσματα. Όπως η νομοθέτηση για την ασθένεια του λογιστή, η μείωση στα όρια υπογραφής του Ε3, τα πρόστιμα κ.α.

Και αυτό θα επιδιώξουμε να γίνει θεσμός και εργαλείο στοχευμένης δράσης της ΔΗ.ΚΙ.Ο.,  σε συνεργασία με τις λοιπές παρατάξεις.

Δεν έχουμε εφησυχάσει. Γιατί  περιμένουν ακόμη αρκετά καυτά και γνωστά ζητήματα του κλάδου (δυσλειτουργία mydata, κόστος αμοιβών, υλοποίηση διάταξης για την ασθένεια, Ν. 4557/2018 για απαράδεκτες ευθύνες δέουσας επιμέλειας των Λογιστών, μηδενισμός ορίων υπογραφής από τον Λ/Φ, ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα υποβολής των δηλώσεων ΦΕ, κ.α)

Και αυτά απαιτούν καθαρές λύσεις. Και αυτές δεν έρχονται μόνο με επιστολές και παρακάλια! Αλλά θα δεσμευθούμε από κοινού για δράσεις στην πράξη και τεκμηριωμένες και αξιόπιστες προτάσεις. Θα κάνουμε εργαλείο τον διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία και τη φορολογική διοίκηση εφόσον όμως είναι ειλικρινής και μας θεωρούν  ως ισότιμους θεσμικούς συνομιλητές. Με την επιστημονική γνώση και το θεσμικό ρόλο του ΟΕΕ ως συμβούλου της πολιτείας, θα βρεθούν λύσεις.  Και για να γίνει αυτό πρέπει να συνεχίσει  να έχει την πρωτοβουλία στο ΟΕΕ η παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο., που σημαίνει εγγύηση στη βιωσιμότητα του επαγγέλματός μας. Όχι μόνο ως Λογιστών-Φοροτεχνικών, αλλά και οικονομολόγων κάθε ειδικότητας. Eπιδιώξεις μου στο ΟΕΕ:✔    Εάν με την ψήφο σας εκλεγώ σκοπεύουμε να δημιουργηθεί μία μόνιμη επιστημονική ομάδα που θα απαντά και θα δίνει συμβουλές δωρεάν και λύσεις στα μέλη του ΟΕΕ (Οικονομολόγους και Λ/Φ)✔    Νομίζω ότι η σημαντική αυτή εισήγηση είναι μία καλή απάντηση  στην ζητούμενη ανταποδοτικότητα της συνδρομής που καταβάλει ο Λ/Φ 

…δείγματα γραφής:❖    ΒΟΥΛΗ 2014: Ήταν ώρα ευθύνης μου στη Bουλή, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας μας, να γραφτεί η κρίσιμη φράση στο άρθρο 5 του ν. 4308/2014 για τα ΕΛΠ που θα διασφάλιζε το επάγγελμα μας με το να «υπογράφονται από τον κατά νόμο υπεύθυνο Λογιστή – Φοροτεχνικό οι οικονομικές καταστάσεις κάθε οντότητας…»Τότε το TAXHEAVEN έγραφε στις 22.11.2014: «Οι σημαντικές αυτές προσθήκες προήλθαν μετά από εισήγηση του συναδέλφου Χριστόπουλος Γεώργιος που συμμετείχε στα πλαίσια της συζήτησης στη συνεδρίαση της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του νομοσχεδίου για τα Ε.Λ.Π. στη βουλή».Θα μου επιτρέψεις εδώ να δούμε ένα απόσπασμα από το :

❖    ΒΟΥΛΗ 2017: Έτσι λειτουργούσα σε κάθε εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας μας που αφορούσε κρίσιμες στιγμές για το επάγγελμα του Λογιστή -Φοροτεχνικού. Εδώ το 2017 στη συζήτηση για το Ν/Σ των ελεγκτικών εταιρειών, όπου μαζί με τον πρόεδρο του ΟΕΕ, τον Κωνσταντίνο Κόλλια, καταγγείλαμε  με επιστημονικά και νομικά επιχειρήματα το ασυμβίβαστο στο διπλό ρόλο των ελεγκτικών εταιρειών. Έτσι θα συνεχίσω ζητώντας την ψήφο σας στις εκλογές του ΟΕΕ στις 10 Δεκεμβρίου 2023 με την παράταξη της ΔΗ.ΚΙ.Ο.   Και για εκείνη την περίπτωση θα ζητήσω την υπομονή σου να δούμε ένα μικρό απόσπασμα από το .  Η ψήφος σας στον Γιώργο Χριστόπουλο και στην Δημοκρατική Κίνηση Οικονομολόγων – ΔΗ.ΚΙ.Ο σημαίνει εμπιστοσύνη στις μεταρρυθμίσεις που έτρεξε και θα τρέξει το ΟΕΕ. Γιατί μόνο αυτές απαντούν στην πράξη σε όσους αμφιβάλλουν είτε για την προσήλωσή μας σε αυτές είτε για τους ρυθμούς παραγωγής του έργου του Επιμελητηρίου.Με συναδελφικούς και φιλικούς χαιρετισμούς,Γιώργος Χριστόπουλος     Οικονομολόγος- Φοροτεχνικός    Συγγραφέας φορολογικών βοηθημάτων    Εισηγητής φορολογικών σεμιναρίων     Επιστημονικός συνεργάτης του taxheaven    Μέλος της mentalGroup Γ. Χριστόπουλος και Συνεργάτες, τ. καθηγητής ΤΕΙ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό