18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ 100,3: Πιθανώς σήμερα η κατάθεση στη Βουλή της τροπολογίας για το ξεπάγωμα των τριετιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Στόχος είναι να ψηφιστεί την Παρασκευή, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας

Σήμερα πιθανότατα θα κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία που προβλέπει το ξεπάγωμα των τριετιών από την 1η Ιανουαρίου 2024 προκειμένου να ψηφιστεί την Παρασκευή, δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός μίλησε για ισορροπημένη ρύθμιση, η οποία σταθμίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων και των εργοδοτών. 

Επανέλαβε ότι δεν τίθεται ζήτημα αναδρομικότητας στην εφαρμογή των τριετιών.

Ερωτηθείς σχετικά ανέφερε ότι ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.090 ευρώ. 

«Έχει ανέβει ο μισθός στην Ελλάδα λόγω της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της προσέλκυσης επενδύσεων που αυξάνουν την ζήτηση στην αγορά εργασίας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Μιλώντας στη συνέχεια στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε ότι το ξεπάγωμα έρχεται 2 χρόνια νωρίτερα με στόχο να δουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αυξήσεις πιο γρήγορα στον βασικό μισθό και σε ό,τι συνδέεται με τον βασικό μισθό.

Διευκρίνισε ότι δεν μιλάμε για ατομικές συμβάσεις, αλλά για κλαδικές ενεργές συμβάσεις.

Για την απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη είπε ότι «δεν πιστεύω ότι θα γίνει καμία συγκλονιστική απεργία».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι με αυτά που συμβαίνουν τελευταία, είναι φυσιολογικό να υπάρχει στενοχώρια στον κόσμο και αυτή η στενοχώρια θα αποτυπωθεί και δημοσκοπικά. Όμως αυτή είναι η μισή εικόνα, η άλλη μισή είναι η πολύ καλή πορεία της οικονομίας, τόνισε.

Για τον Στέφανο Κασσελάκη είπε ότι «εμείς οι καπιταλιστές, εννοώ και τον Κασσελάκη, έχουμε μια έννοια στον καπιταλισμό, την επιθετική εξαγορά. Δηλαδή  κάποιοι καρχαρίες κάνουν μια επιθετική εξαγορά και οι παλιοί επενδυτές μένουν ενεοί. Μια τέτοια επιθετική εξαγορά έγινε και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, και πως κάθε αντίπλαος μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνος. «Αν θα αποδειχθεί επικίνδυνος είναι άλλο θέμα» πρόσθεσε.

Τέλος είπε: «Παραδεχομαι ότι ο Πολάκης έκανε τεράστια επιτυχία στον ΣΥΡΙΖΑ, βγαίνει από πάνω. Θα το δούμε αν ο κ. Κασσελάκης συνδεθεί με τον πολακισμό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό