17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γεροβασίλη: Είμαι παρούσα – Αποδοκιμασίες και ένταση από οπαδούς του Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Εν μέσω αποδοκιμασιών και έντασης από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη η Όλγα Γεροβασίλη ανακοίνωσε από το βήμα του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητά της απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος, νωρίτερα μιλώντας με συνέδρους ξεκαθάρισε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις εσωκομματικές κάλπες. 

«Όχι άλλος διχασμός ανάμεσά μας, το Συνέδριο δεν είναι αρένα και ο αντίπαλός μας δεν βρίσκεται εδώ μέσα» είπε η κ. Γεροβασίλη ξεκινώντας την ομιλία της.

«Είμαστε η μεγάλη Αριστερά του τόπου που αγκαλιάζει όλο τον προοδευτικό κόσμό» τόνισε. 

«Δεν πάει άλλο, η κοινωνία χρειάζεται άμεσα προοεδευτικό διέξοδο και γι΄ αυτό είναι εξαιρετικά κρίσιμη η μάχη των Ευρωεκλογών» σημείωσε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή στήριξε με σεβασμό σε όλα τα μέλη τη νέα προσπάθεια που ξεκίνησε μετά την εκλογή του κ. Κασσελάκη. 

«Το κόμμα μας υποχωρεί διαρκώς και πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική μας πορεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα διακυβέρνησης, δεν είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας και πρέπει να αποκτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική» τόνισε η κ. Γεροβασίλη σημειώνοντας με νόημα πως «δεν αρκεί μόνο να λέμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη…». 

«Είναι άλλο τα λάθη της απειρίας και άλλο τα λάθη της αλαζονείας» τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη και διατυπώνοντας αιχμές για τον κ. Κασσελάκη πρόσθεσε: «Καλή η επικοινωνία και χρήσιμη αλλά δε φτάνει. Η επικοινωνία πρέπει να υπηρετεί ένα πολιτικό σχέδιο και όχι να το υποκαθιστά» 

Η κ. Γεροβασίλη άσκησε κριτική για το ερωτηματολόγιο Κασσελάκη: «Εμείς αποφασίσαμε τη δυνατότητα εσωκομματικών δημοψηφισμάτων και διαβουλεύσεων. Δώσαμε αποφασιστικό ρόλο στα μέλη μας, όχι απλά γνωμοδοτικό. Όχι ‘γράψτε μου τη γνώμη σας και θα δω τι κάνω’» 

«Ακούω το δίλημμα: το παλιό ή το νέο;» είπε η κ. Γεροβασίλη προκαλώντας αντιδράσεις από μερίδα των συνέδρων. 

«Πάντα ήμασταν ένα κόμμα που κυριαρχούσε στις νέες και τους νέους, που δεν φοβήθηκε ποτέ να αναθέσει την ευθύνη στους νέους ανθρώπους. Το «νέο» όμως δεν είναι ο μεσσιανισμός. Οι «Μεσσίες» είναι το παλιό» τόνισε η βουλευτής.

«Είμαι παρούσα» – Αποδοκιμασίες από οπαδούς του Κασσελάκη 

Η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε παρούσα ως υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ωστόσο που προκαλεί μεγάλη αίσθηση και δείχνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπαίνει σε μία σκληρή εσωκομματική μάχη με άδηλο αποτέλεσμα, είναι πως η βουλευτής αποδοκιμάστηκε έντονα τουλάχιστον τρεις φορές από οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, αναγκάζοντας τον πρόεδρο του Συνεδρίου Πάνο Ρήγα να παρέμβει προκειμένου να υπάρξει ηρεμία.  

«Σήμερα αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα για να σταματήσει η κατηφόρα, για να ανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να γίνει ξανά η μεγάλη Αριστερά« είπε η κ. Γεροβασίλη η οποία κατέβηκε από το βήμα, εν μέσω έντασης και βοής που προκάλεσαν οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη. 

Παρόντες στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα

Παρόντες την ώρα της ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη στο συνέδριο ήταν οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου και ο Βαγγέλης Καλπαδάκης

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό