18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γερμανία και Γαλλία θέλουν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας θέλουν να επεκτείνουν σημαντικά τη συνεργασία τους και να απαντήσουν έτσι στη συνεχιζόμενη κριτική για την κακή κατάσταση των διμερών σχέσεων, γράφει η Sudeutsche Zeitung»

Επικαλούμενη κυβερνητικούς κύκλους στο Βερολίνο, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει ότι οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών συμφώνησαν να συναντώνται μια φορά το χρόνο σε μια κοινή συνεδρίαση.

Η πρώτη τέτοια συνεδρίαση θα γίνει στη Γερμανία το φθινόπωρο, πιθανότατα τον Οκτώβριο.

Όπως και στις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, οι ομιλητές υπουργοί θα πρέπει να εστιάζουν  σε θέματα που αφορούν και τις δύο κοινωνίες.

Τα εξαμηνιαία κοινά υπουργικά συμβούλια που έχουν ήδη συσταθεί επίσης,πρόκειται να αναμορφωθούν και έτσι να αποφέρουν μεγαλύτερη απόδοση ως προς το περιεχόμενο. Το σχέδιο είναι να μειωθεί ο αριθμός των συμμετεχόντων και οι συναντήσεις επικεντρωθούν σε συγκεκριμένα θέματα όπως η ασφάλεια ή η κοινωνική πολιτική.

Η Γερμανία και η Γαλλία είχαν ήδη συμφωνήσει για μια πιο πρακτική συνεργασία στη Συνθήκη του Άαχεν του 2019. Πρόσφατα, όμως,  υπήρξαν παραφωνίες. Μια κοινή υπουργική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο ακυρώθηκε.

Πιο πρόσφατα, η προειδοποίηση του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να παγιδευτούν σε μια σύγκρουση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας για την Ταϊβάν προκάλεσε εκνευρισμό στο Βερολίνο.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα υποδεχτεί τον Μακρόν στις 6 Ιουνίου για δείπνο στο Πότσνταμ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό