20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Γερμανία Δανείζεται χρήματα – Ιστορική απόφαση

Ειδήσεις Ελλάδα

Γερμανία Δανείζεται 156 δισεκατομμύρια, για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Γερμανία Κορονοϊός: Ιστορική απόφαση χαρακτηρίζουν τα γερμανικά ΜΜΕ, την εγγραφή δανείων ύψους 156 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, κάτι που αποφάσισε το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Η χώρα εγκαταλείπει για πρώτη φορά, τα τελευταία έξι χρόνια, την πολιτική των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και το θεσμοθετημένο «φρένο χρέους»

Την εγγραφή δανείων ύψους 156 δισεκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους αποφάσισε πριν από λίγο το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης στη μάχη με τον κορονοϊό. Τη σημερινή – ιστορική απόφαση με τη σχετική εισήγηση, αναμένεται να εγκρίνει την Παρασκευή και η Άνω Βουλή της Γερμανίας (Bundesrat).

Η «Ομπρέλα Προστασίας της Οικονομίας» προβλέπει κεφάλαια ύψους περίπου 600 δισεκατομμυρίων, για την στήριξη εταιρειών, εργαζομένων, ενοικιαστών, ανέργων κ.λπ. Σε κάποιες περιπτώσεις ενδέχεται ακόμη και προσωρινή επένδυση της κυβέρνησης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αυτά καλό είναι να τα λάβει υπόψη και η κυβέρνηση της Ελλάδας. 

Να θυμίσουμε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Γερμανία προχώρησε και σε άλλη “ιστορική κίνηση”. Ζήτησς από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της να παράξουν ιατρικό εξοπλισμό Με περισσότερους από 305.000 άνθρωπους να έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό σε παγκόσμιο επίπεδο και περισσότερους από 13.000 να έχουν πεθάνει, για πρώτη φορά, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζήτησε από τη βιομηχανία της να αλλάξει τα προϊόντα που παράγει, αλλά να παράγουν ιατρικό εξοπλισμό για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του COVID-19.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό