21.6 C
Athens
Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Γερμανία: Ανοίγουν ξανά οι αντιπροσωπείες

Ειδήσεις Ελλάδα

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως η πανδημία του νέου κορωνοϊού είναι “υπό έλεγχο” στη χώρα έπειτα από ένα μήνα κοινωνικών περιορισμών, με τον υπουργός Υγείας της χώρας να τονίζει πως επιδημία είναι “υπό έλεγχο και διαχειρίσιμη”.
Χωρίς να επιλέξει το αυστηρό lockdown, η Γερμανία επέβαλε σημαντικούς περιορισμούς σε όλη την επικράτειά της, από το κλείσιμο των σχολείων και των πολιτιστικών χώρων μέχρι την απαγόρευση συγκεντρώσεων άνω των δύο ατόμων.
Μπορούμε τώρα να πούμε πως αυτό πέτυχε, επιτύχαμε να περάσουμε από μια δυναμική αύξηση σε μια γραμμική αύξηση, τα ποσοστά μετάδοσης μειώθηκαν σημαντικά.
Ένας άλλος σημαντικός και ενθαρρυντικός αριθμός είναι επίσης ότι από τις 12 Απριλίου, θεραπεύονται καθημερινά περισσότεροι άρρωστοι σε σύγκριση με τον αριθμό των νέων μολύνσεων,
υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Jens Spahn, ο οποίος ανακοίνωσε πως πλέον η Γερμανία χαλαρώνει τους περιορισμούς της, ενώ πρόσθεσε πως σχεδιάζουν να πολλαπλασιάσουν τα διαγνωστικά τεστ. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια τεστ, τα οποία έχουν δείξει 139.041 καταγεγραμμένα κρούσματα, ενώ 4.193 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των επιπλοκών που προκάλεσε στην υγεία τους ο νέος κορωνοϊός.

Από τις 4 Μαΐου τα σχολεία θα ανοίξουν σταδιακά, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 20 Απριλίου, τα καταστήματα άνω των 800 τετραγωνικών μέτρων επιτρέπεται να δέχονται και πάλι πελάτες, ενώ θα επαναλειτουργήσουν και όλες οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.
Ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως θα πρέπει “να μάθουμε να ζούμε με τον ιό” και προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενη αναζωπύρωση της επιδημίας, συστήνει τη χρήση προστατευτικών μασκών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό