19 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γεραπετρίτης: Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Ινδίας στο Νέο Δελχί

Ειδήσεις Ελλάδα

Στην Ινδία, στο Νέο Δελχί, συναντώνται εντός της ημέρας ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, με τον Ινδό ομόλογό του, Subrahmanyam Jaishankar, στο Νέο Δελχί, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης της επιχειρηματικής αποστολής στην Ινδία.

Παράλληλα, σήμερα, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πρόκειται και να απευθύνει χαιρετισμό στο 2ο Συνέδριο της Συνομοσπονδίας Ινδών Βιομηχάνων «India Europe Business & Sustainability Conclave».

Η πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή

Εντός των οικονομικών διαλόγων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας, έχει φτάσει στο Νέο Δελχί, πολυπληθής επιχειρηματική αποστολή.

Η ελληνική αποστολή έφτασε μαζί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη,  με ενοικιασμένο αεροσκάφος της Aegean, με πτήση 8.5 ωρών και ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό στο Ντουμπάι,  χθες, Δευτέρα (19/2) στις 7 ώρα Ελλάδος, σύμφωνα με πληροφορίες του Βηματοδότη.

Πιο συγκεκριμένα, 70 ελληνικές επιχειρήσεις με επικεφαλής τον υφυπουργό για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστα Φραγκογιάννη, συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρο της Enterprice Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, επισκέπτονται την Ινδία.

Στόχος της οικονομικής διπλωματίας είναι το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μία μεγάλη και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται και η γενικότερη ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.

Η επίσκεψη αυτή έρχεται ως συνέχεια της επιτυχημένης επίσκεψης της ινδικής αποστολής τον Αύγουστο, στην Ελλάδα. Τότε, ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narenda Mondi, με τη συνοδεία ισχυρών επιχειρηματιών κατέφθασε στην Αθήνα. Οι επιχειρηματίες δε δίστασαν να εκφράσουν την επιθυμία τους για ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών με την Ελλάδα.

Η επίσκεψη  Μητσοτάκη στην Ινδία

Πρόκειται για μια σημαντική επίσκεψη με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να είναι ο τιμώμενος πολιτικός. Η Ινδία είναι μία φίλη και αναδυόμενη οικονομική δύναμη, που οι πολεμικές αεροπορίας των δύο χωρών είχαν συνεργασθεί σε κοινές ασκήσεις. Στόχος, είναι ακόμα η ανάπτυξη ενός οικονομικού διαδρόμου Ινδίας- Μέσης Ανατολής- Ευρώπης, με τερματικό σταθμό το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να καταφθάσει εντός της ημέρας στην Ινδία. Αύριο, Τετάρτη (21/2), ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στις επαφές που θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής τους.

Την Πέμπτη (22/2), ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα είναι κεντρικός ομιλητής σε θεματικό πάνελ του Διεθνούς Συνεδρίου «Raisina Dialogue». Ο τίτλος του θα είναι «Από τον Ινδικό και τον Ειρηνικό στη Μεσόγειο και τον Ατλαντικό: Γεωμετρίες Ανάπτυξης».

Η ελληνική αποστολή θα έχει τρεις στάσεις στην Ινδία, το Νέο Δελχί (20-21/2), τη Βομβάη (22/2) και το Μπάνγκαλορ (23/2). Έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικά φόρουμ και Β2Β συναντήσεις μεταξύ των 70 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή και αντίστοιχων ινδικών επιχειρήσεων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό