16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Γεραπετρίτης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα: «Είμαι σχετικά αισιόδοξος»

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι συνομιλίες για το άνοιγμα ενός διαδρόμου ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βόρειο τμήμα της Γάζας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σύντομα σε αποτελέσματα δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία και με τα δύο μέρη και είμαι σχετικά αισιόδοξος ότι θα μπορούσαμε να έχουμε σύντομα κάποια θετικά αποτελέσματα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος συναντήθηκε την Πέμπτη στη Ραμάλα με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών Ριάντ αλ Μαλίκι και τον Ισραηλινό ομόλογό του Ελί Κοέν στην Ιερουσαλήμ.

Με τις παγκόσμιες δυνάμεις να αγωνιούν να συντονίσουν τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών και της πολιορκίας του Ισραήλ, ο Γιώργος Γεραπετρίτης ανέφερε ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την αύξηση της βοήθειας και ότι επιθυμεί να ακούσει όλες τις πιθανές επιλογές.

Ελληνοτουρκικά

Με την Αθήνα και την Άγκυρα να έχουν εκ διαμέτρου αντίθεση στάση απέναντι στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, αυτό δεν πρέπει να εμποδίζει τον διάλογο, ανέφερε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

«Αυτό δεν θα πρέπει να μας απαγορεύσει να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να βάλουμε στην ατζέντα κάποια σχέδια που θα είναι αμοιβαία επωφελή», σημείωσε ο Έλληνας υπουργός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό