24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Γεννήθηκαν δύο μωρά των υπό εξαφάνιση κόκκινων πάντα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο μεγαλύτερος ζωολογικός κήπος του Ηνωμένου Βασιλείου καλωσόρισε τα μικρά κόκκινα πάντα στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού προγράμματος αναπαραγωγής αφιερωμένου στη διάσωση του είδους.

Γεννήθηκαν στις 25 Ιουνίου στον ζωολογικό κήπο Whipsnade στο Whipsnade της Αγγλίας, που βρίσκεται 35 μίλια βορειοδυτικά του Λονδίνου, ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου την Τετάρτη. Ο ζωολογικός κήπος διατήρησης φιλοξενεί πάνω από 11.000 ζώα.

⭐ EXCITING NEWS ⭐

Two endangered red pandas have been born at Whipsnade Zoo! https://t.co/CDF5ifB8B1

Born as part of an important European breeding programme on Sunday 25 June, the tiny pair each weighed just 113g at birth – roughly the same weight as a banana. pic.twitter.com/xu2mtpZz1L

— Whipsnade Zoo (@ZSLWhipsnadeZoo) August 2, 2023

Τα πρώτα μωρά της μητέρας Ρούμπι και του πατέρα Νίλο ζύγιζαν περίπου το ίδιο βάρος με μια μπανάνα, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.

«Υποψιαζόμασταν ότι η Ρούμπι ήταν έγκυος και θέλαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε για να είναι ομαλή η πρώτη της εμπειρία ως μητέρα, οπότε ενθουσιαστήκαμε όταν την εντοπίσαμε κουλουριασμένη σε ένα από τα κουτιά φωλιάσματος που είχαμε ετοιμάσει, χρησιμοποιώντας την φουντωτή κόκκινη ουρά της για να κρατάει ζεστά τα δύο μικρά», δήλωσε ο υπεύθυνος του ζωολογικού κήπου Γκραντ Τίμπερλεϊκ σε δελτίο τύπου.

Τα νεαρά κόκκινα πάντα δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει τη γεμάτη άχυρο φωλιά τους, ενώ βρίσκονται υπό τη φροντίδα των γονέων τους, ανέφερε ο ζωολογικός κήπος.

Τα μικρά κόκκινα πάντα βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις μητέρες τους τον πρώτο μήνα της ζωής τους, καθώς είναι τυφλά κατά τη διάρκεια των 30 ημερών μετά τη γέννηση, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο Whipsnade.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι τα μικρά δεν θα τολμήσουν να βγουν έξω για τουλάχιστον έναν ακόμη μήνα και σύντομα αναμένεται να ανοίξουν τα μάτια τους.

Τα κόκκινα πάντα, τα οποία κατάγονται από τα βουνά των Ιμαλαΐων του Νεπάλ, της Μιανμάρ και της Ινδίας, καθώς και από τα δάση της δυτικής Κίνας, αντιμετωπίζουν απειλές από τη μείωση του μπαμπού, της κύριας πηγής τροφής τους, την απώλεια οικοτόπων και τη λαθροθηρία για το κρέας τους και το εμπόριο φαρμάκων, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο Whipsnade.

: CNN



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό