18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γεμίζουν με κάμερες οι δρόμοι της Αθήνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Γιάννης Οικονόμου, συναντήθηκε την Τρίτη (19/09), στο Υπουργείο, με τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε η συνεργασία ανάμεσα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τον Δήμο Αθηναίων για την ενίσχυση της αστυνόμευσης στις γειτονιές της πρωτεύουσας και τη βελτιστοποίηση της οδικής ασφάλειας.
Ο Υπουργός τόνισε ότι η αστυνόμευση στην Αθήνα ενισχύεται και θα είναι σύντομα πιο άμεση και αποτελεσματική, με μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια των κατοίκων της πόλης. Η δράση θα συμπληρωθεί με τη χρήση εποπτικών μέσων και καμερών για να είναι η αστυνόμευση πιο ουσιαστική.
Οι κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλη την Αθήνα και θα βεβαιώνουν κλήσεις σε παραβάτες οδηγούς ενώ θα λειτουργούν και για λόγους ασφαλείας, με την Τροχαία να επιτηρεί σε κομβικά σημεία της πόλης, ώστε να εντοπίσει παραβάσεις του Κ.Ο.Κ, κυρίως για την παραβίαση του σηματοδότη, τη χρήση του κράνους, και για την κατάληψη παράνομων θέσεων στάθμευσης, είτε με το διπλοπαρκάρισμα σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, είτε με παράνομη στάθμευση γενικώς.
[Photo credit: depositphotos.com]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό