23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Γαλλία: 9χρονος έμενε μόνος του για δύο χρόνια

Ειδήσεις Ελλάδα

Για δύο ολόκληρα χρόνια, από το 2020 μέχρι το 2022, ένα 9χρονο αγόρι ζούσε μόνο του σε διαμέρισμα στη πόλη Νερσάκ, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Μετά από καταγγελίες των γειτόνων στις Αρχές, η μητέρα του αγοριού συνελήφθη και την Τρίτη το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, την οποία θα εκτίσει κατ’ οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι).

Ήδη από το 2020, οι γείτονες παρατήρησαν πως ο 9χρονος ζούσε μόνος του στο σπίτι, τρεφόταν με κονσέρβες, σκεπαζόταν με πολλές κουβέρτες για να αντιμετωπίσει το ψύχος τον χειμώνα, ενώ οι γείτονες κατά καιρούς επισκέπτονταν το παιδί και τοποθετούσαν τρόφιμα στο ψυγείο του.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου η 36χρονη μητέρα, η οποία είχε την επιμέλεια του αγοριού, κατοικούσε σε κοντινή πόλη μαζί με τον σύντροφό της και σπάνια πήγαινε με το σκούτερ της στο διαμέρισμα του 9χρονου για να αφήσει φαγητό.

Η έκθεση της τοπικής χωροφυλακής αναφέρει πως το παιδί φρόντιζε για όλα μόνο του, μόνο του έπαιρνε κάθε μέρα το λεωφορείο για να πάει σχολείο, μόνο του φρόντιζε την υγιεινή του ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία γειτόνισσας συχνά έκλεβε τις ντομάτες που είχε φυτέψει στο μπαλκόνι της για να φάει!

Εξαιρετικός μαθητής

Φαίνεται πως το διαμέρισμα που έμενε το παιδί δεν είχε θέρμανση, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα. Παρά τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε όμως, το 9χρονο αγόρι συνέχιζε να πηγαίνει στο σχολείο και μάλιστα ήταν εξαιρετικός μαθητής. Έτσι, οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές του δεν είχαν αντιληφθεί τι βίωνε ο μικρός μαθητής.

Η δήμαρχος του Νερσάκ, Μπάρμπαρα Κουτιριέ δήλωσε πως ο 9χρονος ήταν πάντα γελαστός, πολύ καλός μαθητής και πολύ ευγενικό παιδί. Η ίδια ανέφερε: «Κανένα σημάδι δεν πρόδιδε πως ήταν ένα εγκαταλελειμμένο παιδί».

Συμμαθητής του αγοριού δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης πως τα παιδιά στο σχολείο δεν πίστευαν τον 9χρονο όταν τους έλεγε πως τρώει μόνος του και μόνος παίρνει το λεωφορείο κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο. Σύμφωνα με τους συμμαθητές του, το παιδί μετά το σχολείο δεν έβγαινε από το σπίτι.

Μετά τη δίκη της μητέρας του, το 11χρονο σήμερα αγόρι δόθηκε για ένα έτος σε ανάδοχη οικογένεια. Μια γειτόνισσα δήλωσε πως ο μικρός μαθητής δεν επιθυμεί πλέον να βλέπει τη μητέρα του και υποστήριξε ότι η 36χρονη επισκεπτόταν τον γιο της σπάνια. Όταν μάλιστα οι γείτονες την συμβούλευσαν να μην τον αφήνει μόνο, εκείνη τους είπε πως «αυτό δεν είναι δική τους δουλειά».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό