20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γαλλία: Νεκρός πατέρας και σοβαρά τραυματισμένη κόρη σε φουσκωτό

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε μηχανή θανάτου μετατράπηκε ένα φουσκωτό σε πάρκο διασκέδασης στη Γαλλία. Όπως μετέδωσαν τοπικά δίκτυα ένας 35χρονος πατέρας έχασε τη ζωή του και η τρίχρονη κόρη τραυματίστηκε σοβαρά όταν μια ριπή ανέμου παρέσυρε την κατασκευή και την πέταξε αρκετά μέτρα παραπέρα.

Saint-Maximin-la-Sainte-Baume: le père blessé dans une structure gonflable qui s’est envolée est mort pic.twitter.com/vlF3knViaV

— BFMTV (@BFMTV) July 31, 2023

Σύμφωνα με τη νομοθεσία στη Γαλλία, αντίστοιχα παιχνίδια δεν πρέπει να λειτουργούν εφόσον οι πνέουν δυνατοί άνεμοι εντάσεως 38-40 χλμ/ώρα. Αρκεί, άλλωστε, όπως ανέλυσαν οι ειδικοί ένας αέρας της τάξεως των 25 χλμ. για να αποκολληθούν από τη βάση και να φύγουν από τη θέση τους.

Την Κυριακή (30/7) στην περιοχή του Βαρ οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητα 55 χλμ/ώρα. Γι’ αυτό και ολόκληρη η περιφέρεια βρισκόταν σε κόκκινο συναγερμό για πυρκαγιές.

Πατέρας και κόρη διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με ελικόπτερο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους. Ο άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα και η μικρή παλεύει να κρατηθεί στη ζωή.

«Πώς μπορεί ένα υδάτινο πάρκο που υποδεχθήκαμε στον δήμο μας για να φέρει χαρά και ευτυχία στα παιδιά να μετατραπεί σε θανάσιμη μηχανή που χτύπησε μια ολόκληρη οικογένεια;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος της πόλης εκφράζοντας αγανάκτηση και συμπόνια.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό