20.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γαλλία: Με επισημότητα αλλά χωρίς πυροτεχνήματα γιορτάστηκε η επέτειος της Βαστίλης

Ειδήσεις Ελλάδα

Tην εθνική της εορτή τιμά η Γαλλία, ημέρα επετείου της άλωσης της Βαστίλης, η οποία έλαβε χώρα μία μέρα σαν σήμερα, 233 χρόνια πριν, στις 14 Ιούλιου 1789. Η άλωση της ιστορικής φυλακής έπαιξε κύριο ρόλο στην γαλλική επανάσταση και σήμανε συμβολικά το τέλος της Γαλλικής μοναρχίας.

Ιστορικά οργανώνεται στρατιωτική παρέλαση στην Γαλλία κάθε χρόνο για αυτή την ημέρα με τον ουρανό να ντύνεται με κόκκινα άσπρα και μπλε χρώματα από τα πυροτεχνήματα. Φέτος, όμως, λόγω των πρόσφατων κοινωνικών εντάσεων, η εθνική εορτή χαρακτηρίστηκε από την απουσία πυροτεχνημάτων όπως και του διαγγέλματος του προέδρου Μακρόν.

Ο Narendra Modi, πρωθυπουργός της Ινδίας, συμμετείχε στη φετινή εορτή όντας ο επίσημος προσκεκλημένος, συνοδευόμενος από στρατεύματα της χώρας του, που συμμετείχαν στους εορτασμούς. Αυτή η παρουσία μπορεί να μην είναι μόνο συμβολικού χαρακτήρα, καθώς ο πρόεδρος Μακρόν γνωρίζοντας τη σχέση της Ινδίας με την Ρωσία στον ενεργειακό τομέα θα ήθελε να φέρει τη χώρα της Ασίας πιο κοντά στο δυτικό στρατόπεδο.

Περίπου 5.000 ήταν η φετινοί συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένων 200 αλόγων της φρουράς της Γαλλικής Δημοκρατίας , 221 τανκς και λοιπά οχήματα και περίπου 4.300 στρατιώτες πεζικού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό