16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Γαλλία – Αίγυπτος συζητούν τη δημιουργία νοσοκομείου για τραυματίες της Γάζας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε συνομιλίες με την Αίγυπτο βρίσκεται η Γαλλία, με αντικείμενο τη δημιουργία μιας στρατιωτικής ιατρικής εγκατάστασης στην Αίγυπτο, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα διενέργειας χειρουργικών επεμβάσεων σε άτομα που έχουν τραυματιστεί σοβαρά στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον υπουργό Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας, Σεμπαστιέν Λεκορνί.

Το Παρίσι θα φιλοξενήσει μια διεθνή ανθρωπιστική διάσκεψη για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα αυτήν την εβδομάδα, σε μια προσπάθεια να συντονίσει τις διεθνείς προσπάθειες.

Η Αίγυπτος προετοίμασε ήδη ένα νοσοκομείο πεδίου στο Sheikh Zuweid, σε απόσταση 15 χλμ. από το πέρασμα της Ράφα, προκειμένου να περιθάλψει τραυματίες.

Η Γαλλία έστειλε το πλοίο Tonnerre στην περιοχή, με στόχο –σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Εμανουέλ Μακρόν- να στηριχθούν τα νοσοκομεία της Γάζας. Στρατιωτικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters ανέφεραν ωστόσο ότι δεν είναι εξοπλισμένο για να παρέχει ιατρική βοήθεια σε άτομα που επλήγησαν από βομβαρδισμούς.

Ο γαλλικός στρατός, στρατός, πάντως εξοπλίζει επί του παρόντος ένα δεύτερο πλοίο με προηγμένες ιατρικές εγκαταστάσεις. Το πλοίο αναμένεται να αποπλεύσει τις επόμενες 10 ημέρες, προκειμένου να μεταβεί στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, στην ατζέντα της διάσκεψης στο Παρίσι στις 9 Νοεμβρίου θα εξεταστεί επίσης η δημιουργία ενός θαλάσσιου διαδρόμου για τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό