19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Γέμισε το ΣΕΦ με Τσεχία και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Eurobasket

Ειδήσεις Ελλάδα

Το βράδυ της Παρασκευής (32/2) η Εθνική ομάδα αντιμετώπισε την Τσεχία (72-64), στο πρώτο παιχνίδι για τα προκριματικά του Eurobasket, σε ένα κατάμεστο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αφού ανακοινώθηκε sold out και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρώτο παιχνίδι του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της.

Όπως προαναφέραμε το ΣΕΦ ήταν γεμάτο και πήγαν 12.439 φίλαθλοι, για να δουν από κοντά τη νέα προσπάθειας της «επίσημης αγαπημένης». Ο αριθμός αυτός την κατέταξε στη δεύτερη θέση με τη προσέλευση κόσμου, στις δύο αγωνιστικές των προκριματικών του Eurobasket.

Η μοναδική εθνική που την προσπέρασε είναι της Τουρκίας, που «έκοψε» 13.330 μαγικά χαρτάκια, για το παιχνίδι με την Ισλανδία, στην Κων/πολη. Από κάτω βρίσκονται η Λετονία, στο παιχνίδι με τη Σλοβακία (10.890), η Ισπανία, στον αγώνα με τη Λετονία (10.533) και η Γεωργία στο ντέρμπι με τη Σερβία (9.400).

Στο γήπεδο του Ολυμπιακού, μάλιστα, παρεβρέθηκαν και σπουδαίες προσωπικότητες του του ελληνικού μπάσκετ, όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιάννης Μπουρούσης, Λάζαρος Παπαδουλόπουλος, σύσσωμος ο μπασκετικός Ολυμπιακός, αλλά και η Εθνική Γυναικών.

Το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη κατάφερε, αν και δύσκολα, να πάρει την πρώτη του νίκη (η δεύτερη ήρθε χθες με την Ολλανδία (74-72), με μπροστάρηδες τους Τόμας Γουόκαπ, Ντίνο Μήτογλου και τον αρχηγό της «γαλανόλευκης», Κώστα Παπανικολάου, ξεκινώντας με το δεξί το νέο, αυτό, ταξίδι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό