21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γάζα: Νεκρά ή τραυματισμένα κατοικίδια -τα ζώα πλήρωσαν το τίμημα του πολέμου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια σπασμένη γυάλα για χρυσόψαρο, πανικόβλητα πουλιά μέσα στο κλουβί τους, πλήθος ζώων που χρειάζεται θεραπεία.

Η απώλεια ή ο τραυματισμός πολυαγαπημένων κατοικιδίων έχει προστεθεί στην θλίψη και στα ψυχικά τραύματα των κατοίκων της Γάζας μετά τις φονικές συγκρούσεις του περασμένου μήνα.

Η Νεριμάν, μια 9χρονη Παλαιστίνια, κρατάει σφικτά μια γυάλα με τον Χουρ, το χρυσόψαρό της, πανευτυχής που αυτός επέζησε σε αντίθεση με το άλλο χρυσόψαρό της, την Χουρίγια, που πέθανε σε έναν ισραηλινό βομβαρδισμό της Γάζας.

Στον τελευταίο πόλεμο, οι επιδρομές των Ισραηλινών σκότωσαν 254 Παλαιστινίους, περιλαμβανομένων 66 παιδιών, καθώς και κάποιους ενόπλους, σύμφωνα με τις αρχές.

Από τα πυρά παλαιστίνιων ενόπλων σκοτώθηκαν 12 Ισραηλινοί, εκ των οποίων ένα παιδί, ένας έφηβος και ένας στρατιώτης.

Τα κατοικίδια υπέφεραν και αυτά μαζί με τα παιδιά ιδιοκτήτες τους.

“Στενοχωρήθηκα τόσο πολύ που πέθανε η Χουρίγια και έκλαιγα όταν την έθαψα στο χωράφι”, λέει η Νεριμάν για το ένα της χρυσόψαρο, το όνομα του οποίου στα αραβικά σημαίνει “γοργόνα”.

“Αλλά χάρηκα τόσο πολύ που επέζησε ο Χουρ”, προσθέτει για το άλλο της χρυσόψαρο.

Σε μια κλινική ζώων στην Πόλη της Γάζας, η Αμανί Αμπού Σαμπάν κρατάει μια μακρύτριχη γάτα κοντά στο στήθος της καθώς περιμένουν να δουν τον κτηνίατρο.

“Η γάτα μου είναι πολύ φοβισμένη μετά τον πόλεμο. Αρνείται να φάει και της πέφτει το τρίχωμα. Ακόμη και ο ήχος του κινητού που χτυπάει την κατατρομάζει”.

Ο κτηνίατρος Μουτασμέμ Καντούρα εξετάζει δύο γάτες, την μια μετά την άλλη.

Η μια χρειάζεται χειρουργείο για ένα σπασμένο πόδι, η άλλη ήταν αφυδατωμένη και υποσιτισμένη.

Δεκάδες ιδιοκτήτες κατοικιδίων συρρέουν στην κλινική του από τις 21 Μαϊου που συνήφθη εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας παρότι οι προμήθειες που απαιτούνται για την θεραπεία τους είναι λιγοστές.

“Η κατάσταση με τα κτηνιατρικά φάρμακα είναι καταστροφική στη Γάζα”, λέει ο Καντούρα.

“Για την θεραπεία των ζώων χρησιμοποιούμε ακτινολογικά μηχανήματα που προορίζονται για ανθρώπους και βίδες από πλατίνα που προορίζονται για να διορθώνουν τα οστά των παιδιών”, εξηγεί.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό