18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Β. Κικίλιας: Έγινε ένα πρώτο βήμα, έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά

Ειδήσεις Ελλάδα

«Η φάση που βιώνουμε από σήμερα είναι πάρα πολύ σημαντική, κανένας δεν θέλει αυτή η πολύ καλή εικόνα να χαλάσει» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εκτιμώντας πως αν τηρήσουμε τα μέσα ατομικής προστασίας, την κοινωνική αποστασιοποίηση «το επόμενο χρονικό διάστημα θα πάμε καλά».

Αυτό, όπως είπε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον Ant1, «θα μας δώσει τη δυνατότητα, μαζί με την  επιστήμη που τρέχει, να ξέρουμε τι τεστ και τι rapid test θα έχουμε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και ποια θα είναι η μεθοδολογία και το πρόγραμμα, μέσα από το οποίο θα μπορέσουμε να ελέγξουμε τον εσωτερικό τουρισμό, κατ’ αρχάς, και αν είναι εφικτό, τον εξωτερικό τουρισμό».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν είναι μεγάλα λόγια. Αντιθέτως, με φειδώ μιλάμε, οργανωνόμαστε, προγραμματίζουμε πράγματα, τα ελέγχουμε, τεκμηριώνονται επιστημονικά και μετά προσπαθούμε να τα υλοποιήσουμε. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία για το τι θα γίνει τον Ιούλιο για τον τουρισμό, όμως πρέπει να σας πω ότι είναι Μάιος και ότι έχουμε σημαντικά βήματα μπροστά μας» είπε, προσθέτοντας πως «σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα» και θα ακολουθήσουν τα επόμενα στις 11 του μηνός, στις 25 και την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να ενδυναμώσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με προσλήψεις νοσηλευτών και ιατρών και με την αύξηση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

«Πρώτα από όλα πρέπει να πιστωθεί στον Πρωθυπουργό της χώρας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί δεν μπορούμε να ξεχνάμε αυτά τα οποία συνέβησαν μέσα στην κρίση, ότι πολύ νωρίς, πολύ γρήγορα, πολύ πιο γρήγορα από ότι οποιοσδήποτε άλλος ηγέτης στην Ευρώπη, πήρε μέτρα τέτοια έτσι ώστε να προστατευτούν οι Έλληνες. Και ένιωσε ο συμπολίτης μας ότι υπάρχει κράτος που τον φροντίζει. Δεύτερον, μέσα σε λίγους μήνες προσλάβαμε πάνω από 4000 υγειονομικούς, νοσηλευτές, γιατρούς και λοιπό παραϊατρικό προσωπικό. Είναι μια άνευ προηγουμένου αλλαγή και διαρθρωτική μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας και εκ της ανάγκης, αλλά με έναν προγραμματισμό μηνών, όπως επίσης για το πώς θα μπορέσουμε να ενδυναμώσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας» ανέφερε.

Ως προς τους επικουρικούς νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν ο κ. Κικίλιας παρέπεμψε στις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μονιμοποιηθούν. Παράλληλα, όπως είπε, «το επόμενο χρονικό διάστημα θα προσληφθούν 942 μόνιμοι ιατροί και μονίμως δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή, του να βρούμε τρόπο έτσι ώστε να προσφέρουμε και άλλο σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι με πατριωτισμό και αυτοθυσία στήριξαν τους συμπολίτες μας, τους φρόντισαν μέσα στις ΜΕΘ, τις ειδικές Co κλινικές».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό