16.9 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βυθίζεται η μετοχή της Coinbase με το βλέμμα στην FTX

Ειδήσεις Ελλάδα

Πτώση μεγαλύτερη του 8% καταγράφουν τη Δευτέρα οι μετοχές της Coinbase, διολισθαίνοντας έτσι στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2021, όταν έκαναν το ντεμπούτο τους στην αγορά. Οι μετοχές της Coinbase βρίσκονται ουσιαστικά σε έναν κατήφορο από τότε που κατέρρευσε η FTX και ήρθαν στο προσκήνιο φόβοι για «μετάδοση» του ιού, που λύγισε την αυτοκρατορία του Sam Bankman – Fried σε όλη την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

19 μήνες μετά την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο και ενώ κάποια στιγμή είχε δει την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά τα 85 δισ. δολάρια, σήμερα η Coinbase βλέπει την αξία της να έχει υποχωρήσει κάτω από το όριο των 10 δισ. δολαρίων. Μόνο στις τελευταίες 4 συνεδριάσεις έχει απωλέσει σχεδόν το 1/4 της χρηματιστηριακής αξίας της.

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο διοίκησης της FTX, που είχε στην ιδιοκτησία της το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον πλανήτη, γέννησαν ευρύτερα ερωτηματικά για την «υγεία» του κλάδου και πυροδότησαν ένα sell off των ψηφιακών στοιχείων ενεργητικού. Σύμφωνα με αναλυτές της Mizuho ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών το τελευταίο διάστημα είναι περίπου 30% με 40% χαμηλότερος από τον μέσο όρο της χρονιάς.

Ο CEO της Coinbase, Brian Armstrong, είχε επισημάνει σε άρθρο του στο CNBC πως η εταιρεία του δεν έχει ουσιαστική έκθεση στην FTX, αλλά αυτό δεν φάνηκε να διασκεδάζει τις ανησυχίες των επενδυτών. Οι μετοχές της Coinbase καταγράφουν πτώση 83% από τις αρχές του έτους, επηρεαζόμενες βεβαίως και από τη βουτιά στην τιμή του Bitcoin, του Ether και άλλων μεγάλων ψηφιακών νομισμάτων.

Η τιμή του Bitcoin καταγράφει πτώση 3,6% στα 15.990,89 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk. Το Ether υποχωρεί έως και 7% στα 1.120,61 δολάρια. Από τις 6 Νοεμβρίου, όταν ο Τσανγκπενγκ Ζάο, CEO της Binance, ανακοίνωσε ότι ρευστοποιήσει τα FTT που έχει στην κατοχή του (το κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε από τον ιδρυτή της FTX), η αγορά των κρυπτονομισμάτων έχει χάσει πάνω από τα 260 δισ. δολάρια από την αξία της, σύμφωνα με το CNBC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό