19.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βρυξέλλες: Ιρλανδός τουρίστας «καβαλάει» και καταστρέφει γλυπτό στις Βρυξέλλες που είχε μόλις αποκατασταθεί

Ειδήσεις Ελλάδα

Το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» και είχε μόλις αποκατασταθεί κοστίζοντας 17.500 ευρώ

Στη σύλληψη ενός άνδρα από την Ιρλανδία προχώρησε η αστυνομία στις Βρυξέλλες αφού προκάλεσε σημαντική ζημιά την περασμένη Κυριακή σε ένα γλυπτό έξω από το κτίριο του παλιού Χρηματιστηρίου της πόλης για το οποίο μόλις είχαν δοθεί 17.500 ευρώ για την αποκατάστασή τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το συγκεκριμένο έργο τέχνης που ονομάζεται «Το χέρι με τον πυρσό» είναι ένα από τα δύο γλυπτά που πλαισιώνουν την είσοδο του κτιρίου το οποίο άνοιξε ξανά μόλις μια ημέρα πριν από το περιστατικό μετά από ένα τριετές έργο αποκατάστασης ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εργασίες αυτές περιλάμβαναν και την αποκατάσταση του συγκεκριμένου αγάλματος, που κόστισε 17.500 ευρώ.

Το βίντεο δείχνει τον άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι μεθυσμένος, να σκαρφαλώνει στο άγαλμα το οποίο απεικονίζει ένα λιοντάρι και δίπλα του έναν άνδρα με πυρσό. Καθώς προσπαθεί να κατέβει, ο τουρίστας γραπώνεται από ένα σημείο για να σταθεροποιηθεί, με αποτέλεσμα να αποκολληθεί ο πυρσός και μέρος του χεριού της ανδρικής φιγούρας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα τον άνδρα σε ένα κοντινό φαστφουντάδικο και τον συνέλαβε.

Βελγικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι θα ζητηθεί αποζημίωση ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ από τον συλληφθέντα.

Σύμφωνα με τον διαχειριστή των εργασιών ανακαίνισης στο κτίριο, η νέα αποκατάσταση του ιστορικού γλυπτού αναμένεται να κοστίσει αρκετά χρήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό