20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας: «Εξαιρετικά πιθανό» να είναι όντως νεκρός ο Πριγκόζιν

Ειδήσεις Ελλάδα

«Δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποδείξεις ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε (στο αεροσκάφος) και πως είναι γνωστός για την ανάληψη εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας»

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

«Εξαιρετικά πιθανό» θεωρεί το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας ο Γεβγκένι Πριγκόζιν να είναι όντως νεκρός μετά από το αεροπορικό δυστύχημα της Τετάρτης στη Ρωσία.

Σε ενημερωτικό σημείωμα το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο καταλήγει σε αυτό το συμπέρασμα παρά την επισήμανση πως «δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποδείξεις ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε (στο αεροσκάφος) και πως είναι γνωστός για την ανάληψη εξαιρετικών μέτρων ασφαλείας».

Στην ανάλυσή του το βρετανικό υπουργείο σχολιάζει πως ο θάνατος του Πριγκόζιν «σχεδόν σίγουρα θα είχε έναν βαθιά αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο» στην Ομάδα Wagner.

Τα χαρακτηριστικά της υπερδραστηριότητας, σπάνιου θράσους, αποφασιστικότητας για αποτελέσματα και ακραίας βαρβαρότητας που τον διέκριναν, συνεχίζει η ανάλυση των Βρετανών, διέτρεχε τη Wagner και είναι απίθανο να διακρίνουν τον όποιο διάδοχό του.

Τέλος, το Υπουργείο Άμυνας σημειώνει πως το κενό ηγεσίας στη Wagner θα ενισχυότανε αν ευσταθούν οι αναφορές για παράλληλο θάνατο του ιδρυτή της και διοικητή στο πεδίο δράσης Ντιμίτρι Ούτκιν και του επικεφαλής επιμελητείας Βαλέρι Τσεκάλοφ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό