20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βρετανία: Έκτακτα μέτρα για προστασία των αστέγων από τον καύσωνα στο Λονδίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ήδη από τη Δευτέρα η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ΗΒ έχει θέσει σε ισχύ πορτοκαλί συναγερμό για παρατεταμένη υψηλή για την εποχή θερμοκρασία – Ο καύσωνας αυτός αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την ενεργοποίηση του έκτακτου πρωτοκόλλου για την αντιμετώπιση σοβαρών καιρικών φαινομένων διέταξε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, λόγω του καύσωνα που έχει ενσκήψει στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα.

Ήδη από τη Δευτέρα η Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ΗΒ έχει θέσει σε ισχύ πορτοκαλί συναγερμό για παρατεταμένη υψηλή για την εποχή θερμοκρασία. Ο καύσωνας αυτός αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή.

Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 30-32 βαθμών από την αρχή της εβδομάδας και προβλέπεται να φτάσει τους 33 βαθμούς το Σάββατο, καθιστώντας το πιθανότατα την πιο ζεστή ημέρα του 2023 στο Ην. Βασίλειο.

Τα έκτακτα μέτρα που ενεργοποίησε ο δήμαρχος του Λονδίνου αφορούν κυρίως την προστασία των αστέγων και συνήθως χρησιμοποιούνται σε περιόδους σφοδρού ψύχους.

Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκαν σε περίοδο ζέστης πέρυσι τον Ιούλιο, όταν καταγράφηκε το ιστορικό ρεκόρ των 40 βαθμών Κελσίου στη χώρα.

Πλέον οι τοπικοί δήμοι και οργανώσεις αρωγής υποχρεούνται να προσφέρουν στέγη, νερό και αντιηλιακή προστασία στους άστεγους για όσο διαρκεί η υπερβολική ζέστη.

Αν επιβεβαιωθούν οι μετεωρολογικές προβλέψεις και η θερμοκρασία διατηρηθεί πάνω από τους 30 βαθμούς μέχρι και το Σάββατο, δηλαδή επί έκτη συναπτή ημέρα, τότε θα δημιουργηθεί νέο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη διαρκή χρονική περίοδο μέσα στο Σεπτέμβριο με τόσο υψηλές θερμοκρασίες στο Ην. Βασίλειο.

Το Σεπτέμβριο του 1911 είχαν καταγραφεί πέντε συνεχείς ημέρες με θερμοκρασία από 30 βαθμούς Κελσίου και πάνω. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό