18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Βρείτε Οικονομικές Πτήσεις για Αθλητικά Γεγονότα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αθλητικός τουρισμός είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα για τους φίλους των σπορ, οι οποίοι αναζητούν αεροπορικά εισιτήρια για αθλητικά γεγονότα. Μπορεί είτε να πρόκειται για κάποιο μεγάλο γεγονός, είτε απλά για μία εκτός αναμέτρηση της αγαπημένης τους ομάδας.

Σε κάθε περίπτωση, συνήθως πρόκειται για πολύ σύντομες εκδρομές, στις οποίες το κύριο αντικείμενο είναι η παρακολούθηση της αθλητικής εκδήλωσης και όχι τόσο ο τουρισμός. Σε κάποιες εκδρομές, οι φίλαθλοι προσπαθούν να συνδυάσουν το αθλητικό γεγονός με ολιγοήμερες διακοπές στον προορισμό.

Όπως και να έχει, στόχος των ανθρώπων που θέλουν να δώσουν το “παρών” σε ένα αθλητικό γεγονός είναι να εξασφαλίσουν τα πιο οικονομικά εισιτήρια για τη μετακίνησή τους.

Εξερευνήστε κοντινά αεροδρόμια

Μπορείτε να γλιτώσετε αρκετά χρήματα επιλέγοντας κάποιο αεροδρόμιο που είναι κοντά στον προορισμό σας. Ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις χώρες της Ευρώπης, η σύνδεση μεταξύ των πόλεων γίνεται με αρκετούς τρόπους.

Έτσι, μπορείτε να μετακινηθείτε με το αεροπλάνο σε κοντινά αεροδρόμια με πολύ χαμηλότερο κόστος εισιτηρίων κι έπειτα να επιλέξετε κάποιο άλλο μεταφορικό μέσο πχ τρένο, λεωφορείο, ακόμα και άλλο αεροπλάνο για να φτάσετε στον τελικό σας προορισμό.

Θα εκπλαγείτε από το πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε αν εξερευνήσετε τις διαθέσιμες επιλογές. Για παράδειγμα, αν ψάχνετε για Ρώμη αεροπορικά για να δείτε μία εκτός έδρας αναμέτρηση του Ολυμπιακού για το Champions League, μπορεί να βρείτε πολύ φθηνότερα εισιτήρια στη Νάπολι, κι έπειτα να πάρετε το τραίνο για να μεταβείτε στην “αιώνια πόλη”.

Μην αγοράσετε πολλά εισιτήρια μεμιάς

Στις περιπτώσεις των εκδρομών φιλάθλων για αθλητικά γεγονότα παρατηρούμε οργανωμένες κινήσεις, κατά τις οποίες συχνά γίνονται μαζικές κρατήσεις εισιτηρίων. Αυτό μπορεί να μην αποβεί σε καλό από οικονομικής άποψης, αφού ενδέχεται να προκύψουν αρκετά υψηλότερα κόστη ανά εισιτήριο.

Μερικές αεροπορικές εταιρείες έχουν ένα συγκεκριμένο αριθμό εισιτηρίων σε χαμηλή τιμή. Επιλέγοντας μεγαλύτερο αριθμό, είναι πιθανό να επιλέξετε εισιτήρια σε αρκετά υψηλότερα κόστη χωρίς να το καταλάβετε.

Χρειάζεστε βαλίτσες;

Η προσθήκη βαλίτσας είναι ικανή να αυξήσει αρκετά το κόστος της μεταφοράς σας και των αεροπορικών εισιτηρίων σας. Από τη στιγμή που δεν πρόκειται να παραμείνετε στον προορισμό για πολλές ημέρες, μία βαλίτσα (ειδικά αν μιλάμε για μεγαλύτερη των 20-23 κιλών) σίγουρα δεν είναι απαραίτητη. Οι μονοήμερες και διήμερες εκδρομές μπορούν εύκολα να κυλήσουν με ένα σακίδιο πλάτης, κάτι που σας επιτρέπουν να μεταφέρετε δωρεάν όλες οι αεροπορικές. Παράλληλα, πολλά από τα αεροπορικά εισιτήρια, ανάλογα και την εταιρεία, δίνουν στους επιβάτες το δικαίωμα να έχουν μαζί τους και μία μικρή βαλίτσα έως 8 με 10 κιλά, ιδανικό μέγεθος για ολιγοήμερες αποδράσεις. Εξετάστε την πολιτική σχετικά με τις αποσκευές, που έχει κάθε εταιρεία, πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας.

Επιλέξτε τις κατάλληλες ημέρες

Ένας μύθος των αεροπορικών μεταφορών σχετίζεται με τις ημέρες της εβδομάδας που θα κλείσει κάποιος τα εισιτήρια. Όπως όλα δείχνουν, ένα εισιτήριο δεν θα είναι πιο φθηνό αν κάνετε κράτηση μία Τρίτη και όχι μία Κυριακή. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει στις ημέρες που θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση, όντως βρίσκουμε κάποιες μέρες σε αρκετά πιο υψηλές τιμές. Πρόκειται συνήθως για τις ημέρες κοντά στο Σαββατοκύριακο, εξαιτίας της μεγαλύτερης κίνησης στα αεροδρόμια και της αυξημένης ζήτησης σε εισιτήρια. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να εξασφαλίσετε αρκετά χαμηλότερες τιμές αν πετάξετε μέσα στην εβδομάδα.

Κατανοούμε ότι δεσμεύεστε από την ημέρα του αθλητικού γεγονότος, όμως το κόστος παράτασης μιας ημέρας στις διακοπές ενδέχεται να είναι και μικρότερο από τη διαφορά στο κόστος των εισιτηρίων!

Αγοράστε τα εισιτήριά σας νωρίς

Ο πιο κλασικός και σταθερός κανόνας σχετικά με την αγορά αεροπορικών εισιτηρίων έχει να κάνει με το χρόνο αγοράς. Όσο νωρίτερα κλείσετε τα εισιτήρια, τόσο χαμηλότερες θα είναι και οι τιμές τους.

Βεβαίως, σε ότι αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις, ενδεχομένως να μην έχετε πολύ περιθώριο, αν κάποια κλήρωση πρόσφατα όρισε μια συγκεκριμένη πόλη και ημερομηνία για την αναμέτρηση.

Ωστόσο, αν αφορά κάποιον τελικό ή διοργάνωση που έχει οριστεί αρκετούς μήνες πριν, αν είναι σίγουρο ότι θα πάτε, μην αναβάλετε την αγορά των εισιτηρίων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό