20 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

«Βρήκαμε όπλα της Χαμάς στο νοσοκομείο αλ-Σίφα», ανακοίνωσε το Ισραήλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν όπλα της Χαμάς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, αλ-Σίφα.

Κατά τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, στον χώρο για τις μαγνητικές τομογραφίες, εντοπίστηκε επίσης στρατιωτικός και τεχνολογικός εξοπλισμός της Χαμάς.

Μέλος του ισραηλινού στρατού δείχνει όπλα και εξοπλισμό που λένε ότι βρέθηκαν στο νοσοκομειακό συγκρότημα Al Shifa. Israel Defense Forces/Handout via REUTERS

Σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ, στο νοσοκομείο βρίσκονταν σημαντικές εγκαταστάσεις της Χαμάς.

מפקדה מבצעית, אמצעי לחימה וציוד טכנולוגי בבניין ה-MRI בבית החולים שיפאא׳; כוחות צה”ל בפיקוד אוגדה 36 ממשיכים בפעילות ממוקדת בבית החולים pic.twitter.com/rnrAVX2yQV

— צבא ההגנה לישראל (@idfonline) November 15, 2023

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν δύο εσωτερικούς μηχανικούς στο νοσοκομείο al-Shifa. Το υπουργείο δήλωσε ότι οι συλληφθέντες είναι ο μοναδικός μηχανικός της ηλεκτρογεννήτριας του al-Shifa και ο μοναδικός τεχνικός για τους σταθμούς οξυγόνου που είναι παρών στο νοσοκομείο.

Χαμάς: «Γελοία και άχρηστα» τα στοιχεία που παρουσίασε ο ισραηλινός στρατός στο αλ-Σίφα

Νωρίτερα, δημοσιογράφος που συνεργάζεται με το Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε ότι τα ισραηλινά στρατεύματα αποσύρθηκαν από το νοσοκομείο.

Από το πρωί σήμερα, ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε μια «στοχευμένη επιχείρηση» στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου, εκτός από τους ασθενείς και το νοσηλευτικό προσωπικό, έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι.

Γάζα: Αποσύρονται οι ισραηλινές δυνάμεις από το νοσοκομείο αλ- Σίφα

Το μεσημέρι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας είπε αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο μια συγκεκριμένη ζώνη του νοσοκομείου αλ-Σίφα.

Το νοσοκομείο, στη δυτική πλευρά της Πόλης της Γάζας, βρίσκεται εδώ και πολλές ημέρες στο επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ του ισραηλινού στρατού και των Παλαιστίνιων μαχητών.

ΠΟΥ: Απαράδεκτη η επιχείρηση στο νοσοκομείο

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας χαρακτήρισε «εντελώς απαράδεκτη» την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού εντός του νοσοκομείου.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους είπε, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη, ότι οι ασθενείς και το προσωπικό πρέπει να προστατεύονται, ακόμη και εάν τα νοσοκομεία χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς. «Τα νοσοκομεία δεν είναι πεδία μάχης. Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στο Νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Πόλη της Γάζας είναι εντελώς απαράδεκτη» πρόσθεσε.

Λευκός Οίκος: Δεν δώσαμε το «πράσινο φως»

Ο εκπρόσωπος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν ενέκριναν τη στρατιωτική επιχείρηση γύρω από το νοσοκομείο. «Αυτές είναι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες», είπε.

Νωρίτερα, η Χαμάς κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι άναψε στο Ισραήλ το «πράσινο φως για να διαπράξει περαιτέρω σφαγές εναντίον αμάχων», καθώς οι ΗΠΑ υιοθέτησαν τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί νοσοκομεία της Γάζας για τις επιχειρήσεις της.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό