20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Βούτσης: «Κυνήγι μαγισσών» οι υπονομευτές Τσίπρα – Τι είπε για Στέφανο Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Για «κυνήγι μαγισσών» και υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να έρθει στην εξουσία ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  μίλησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλή Νίκος Βούτσης.

Ο Νίκος Βούτσης πήρε θέση στην εσωτερική διαμάχη του ΣΥΡΙΖΑ που συνεχίζεται μέρα με τη μέρα σε υψηλότερους τόνους, τονίζοντας αναφορικά με την εσωτερική προεκλογική περίοδος πως «παίχτηκε κάτι που είναι προβληματικό. Χωρίς να γίνει συζήτηση για τις αιτίες της εκλογικής ήττας και της υποχώρησης κυκλοφόρησε ένα σενάριο κυνηγιού μαγισσών ότι κάποιοι είναι υπονομευτές. Ήταν εμβρυουλκός για να παρουσιαστεί η άλλη υποψηφιότητα ( του Στέφανου Κασσελάκη) ως οιονεί αντισυστημική και περιβεβλημένη από την υποστήριξη Τσίπρα»

Μιλώντας στο OPEN το πρωί της Πέμπτης (28/9), το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε μάλιστα στην αποδόμηση του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, τονίζοντας  ότι «μη όντας βουλευτής και χωρίς να έχει εξοικείωση, κατά δική του ομολογία, στην πολιτική και το πρόγραμμά μας θα αντιμετωπίζει δυσκολίες και θα είμαστε αναποτελεσματικοί στην αντιπολίτευση», σημείωσε. «Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση», είπε. «Η προώθηση μέσω κάποιων τίτλων και της προσωπικής διαθεσιμότητας δεν μπορούν να μας κάνουν αποτελεσματικούς ως μια σύγχρονη αριστερά και αντιπολίτευση» συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον τρόπο ανάδειξής του Στέφανου Κασσελάκη, ο Νίκος Βούτσης είπε: «Δεν πρέπει αυτές οι ψηφοφορίες από τους πολίτες να γίνονται χωρίς προϋποθέσεις» και υπογράμμισε: «σ’ εμάς δεν υπήρχε δικλίδα ασφαλείας».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη συνέχεια και στον «βόθρο» του διαδικτύου, αναφερόμενος σε λογαριασμούς γνωστούς και μη των social media που προχωρούν συντονισμένα στην δολοφονία του πολιτικού αντιπάλου. «Έχει συμβεί κάτι που δηλητηριάζει καθώς το αφήγημα ήταν ότι ψηφίζοντας τον Κασσελάκη, ψηφίζουμε τον Τσίπρα. Και αυτό πέρασει από fake news» είπε για το θέμα αυτό ο Νίκος Βούτσης ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για «μικρές εστιες μέσα στο διαδίκτυο, στο twitter, από κεντρικά τροφοδοτούμενους λογαριασμούς με μια κουλτούρα ύβρεων και ανθρωποφαγίας». «Μπορεί να μην έχουν τη σφραγίδα την κεντρική αλλά δεν υπάρχουν αντιστάσεις στον χώρο μας» συμπλήρωσε.

Τέλος αναφορικά με τη συζήτηση περί διαγραφών που έχει ακουστεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Βούτσης απέκλεισε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο. «αποκλείεται να υπάρξει διαγραφή για πολιτική άποψη. Δεν υπάρχει καμία επιτροπή στον ΣΥΡΙΖΑ που να το κάνει αυτό. Η κουλτούρα απειλών να φύγουμε δεν έχει σχέση με την αριστερά»,  ενώ ειδικά για τις αλλαγές που ανακοίνωσε δια του τύπου ο Στέφανος Κασσελάκης για τα πρόσωπα της ΚΟ του κόμματος είπε ότι «δεν έπρεπε να γίνουν οι αλλαγές αυτές με τον τρόπο αυτό και το έχει παραδεχθεί ο πρόεδρος ακομα και αν δεν έχει ανακοινωθεί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό