17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βουτιά 8,7% για τη μετοχή μετά τα εκτός στόχου εταιρικά αποτελέσματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μετοχή της φινλανδικής Nokia σημείωνε βουτιά 8,7% στις πρώτες απογευματινές συναλλαγές, αφού τα λειτουργικά της κέρδη για το α’ τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών.

Ο διευθύνων σύμβουλος Pekka Lundmark δήλωσε στο CNBC ότι η εταιρεία σημείωσε “μεγάλη ανάπτυξη” της τάξης του 9% και κατέλαβε μερίδιο αγοράς.

Είπε ότι η απογοήτευση προήλθε από την επιχείρηση αδειοδότησης τεχνολογίας, αλλά ότι ήταν κοντά σε μια σημαντική συμφωνία με τη Samsung και έχει εν εξελίξει δικαστικές διαμάχες με τους κατασκευαστές smartphones OPPO και Vivo.

“Πιστεύω ότι όταν ξεπεράσουμε αυτόν τον κύκλο έχουμε όλες τις δυνατότητες να φτάσουμε σε αυτό το εύρος στόχου 1,4-1,5 δισ. ευρώ”, για τις καθαρές πωλήσεις, δήλωσε ο Lund.

Στα αποτελέσματά της, η εταιρεία δήλωσε ότι βλέπει επιβράδυνση σε τομείς δαπανών των πελατών.

Τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 479 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο, μειωμένα άνω των 100 εκατ. σε σχέση με τα 583 εκατ. που είχε εμφανίσει στην ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά και σημαντικά χαμηλότερα από τα 532,4 εκατ. που προέβλεπε η μέση εκτίμηση αναλυτών. Το συγκρίσιμο περιθώριο κέρδους της Nokia υποχώρησε στο 37,7% από το 40,7%.

Ο Lundmark δήλωσε ότι υπήρξε επιβράδυνση στη Βόρεια Αμερική, αλλά ισχυρή ανάπτυξη στην Ινδία, η οποία αντιπροσώπευε το 15% των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου έναντι 5% το 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό