18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βουλή: Μετωπική σύγκρουση Φλωρίδη – Ανδρουλάκη για του κράτος δικαίου

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετωπική για το κράτος δικαίου είχαν στην Ολομέλεια οι Γιώργος Φλωρίδης και Νίκος Ανδρουλάκης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να καταγγέλλει πως οι νέοι Ποινικές Κώδικες συνεισφέρουν στην υποβάθμισή του στην Ελλάδα.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στρέφει τους προβολείς σε δήθεν υστερόβουλες εμμονές, αντί να ζητήσει συγγνώμη για συγκάλυψη σε δυο κρίσιμες υποθέσεις, αυτή των υποκλοπών και των Τεμπών», ανέφερε αρχικώς ο Νίκος Ανδρουλάκης στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια για να σχολιάσει αμέσως μετά δηκτικά, με αφορμή το θετικό δημοσίευμα του Economist, πως «την επόμενη φορά που θα ζητήσετε κάτι από την Ευρώπη, μην πάτε στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά στον εκδότη του Economist», όπως είπε, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα κλείσει τα μάτια σε «καραμπινάτα» σκάνδαλα.

Σηκώνοντας το γάντι, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης σχολίασε πως σε όλα τα κράτη ενδεχομένως να εμφανίζονται ρωγμές και ελλείμματα στο Κράτος Δικαίου, πλην όμως, απαιτείται σοβαρή κριτική και όχι μικροπολιτική από την αντιπολίτευση. «Δε γίνεται να αμφισβητεί η αντιπολίτευση συλλήβδην τη χώρα της, επειδή δεν μπορεί να ασκήσει σοβαρά τα καθήκοντά της. Να ψάχνουν αντιπολίτευση έξω για να εκτελωνιστεί εδω!» όπως είπε.

Νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αιχμή τους νέους Ποινικούς Κώδικες, υποστηρίζοντας ότι νομοθετείται ο ποινικός λαϊκισμός. «Αυξάνετε οριζόντια τις ποινές λες και αυτό από μόνο του αρκεί για να δείξετε ότι δήθεν θα μπορέσετε να ανταποκριθείτε στο αίτημα των πολιτών για περισσότερη ασφάλεια» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για μπίζνα της κυβέρνησης με το σωφρονιστικό σύστημα.  Όπως ο ίδιος κατήγγειλε, το νομοσχέδιο καταργεί και συρρικνώνει διαδικασίες της ποινικής δίκης, προκρίνοντας προχειρότητα και φαστ τρακ διαδικασίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό