18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βιγιαρεάλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αυτός ο τελικός δεν μπορεί να λήξει 0-0 | PlanetFootball – Αναλύσεις

Ειδήσεις Ελλάδα

Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Ήταν για τους ομίλους του Champions League, στο «Μαδριγάλ», με το 0-0 να σφραγίζει και μαθηματικά την πρόκρισή τους, χέρι-χέρι στους «16» της διοργάνωσης. Εκεί όπου η Βιγιαρεάλ θα έβρισκε τον Παναθηναϊκό και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έμπαινε στην τελική ευθεία μέχρι τον 2ο σερί τελικό. Πλέον, το σκηνικό φεύγει από τη μικρή πόλη του Λεβάντε και μετατοπίζεται στο Γκντανσκ, για έναν μεταξύ τους τελικό, αυτόν του Europa League της σεζόν 2020/21 (22:00, Cosmotesports1HD). Έναν τελικό, που αυτόματα καταρρίπτει την πιθανότητα του 0-0, έστω κι αν χρειαστεί παράταση, ή πέναλτι για την ανάδειξη του τροπαιούχου.

Στην αναμέτρηση του 2008, Κίτρινο Υποβρύχιο και Κόκκινοι Διάβολοι συμπλήρωναν την τέταρτη διαδοχική τους ισοπαλία δίχως σκορ. Είχαν προηγηθεί δύο ακόμη ματς ομίλων τη σεζόν 2005/06, τότε που η Βιγιαρεάλ είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, στην υψηλότερη διάκρισή της μέχρι και την πρόσφατη πρόκριση επί της Άρσεναλ. Η πορεία και των δύο στη φετινή σεζόν, όμως, πέρα από το status ενός μονού αγώνα που επιβάλλει νικητή, μας κάνει να περιμένουμε κάτι εντελώς διαφορετικό από… κουλούρια. Ειδικά από τη στιγμή που θα βρίσκονται στις εξέδρες περίπου 9.500 φίλαθλοι.

ΑΗΤΤΗΤΗ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ, ΑΓΡΙΕΜΕΝΗ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ

Η 4η επίθεση της La Liga συναντά τη 2η καλύτερη της Premier League. Η μεν ψάχνει την πρώτη ευρωπαϊκή κούπα και την είσοδο στο Champions League από το… παράθυρο, η δε το «δώρο» προς τον άτιτλο ως τώρα Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

Η ομάδα του… Mr Europa League, Ουνάι Έμερι, θριάμβευσε στον όμιλο με Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σίβασπορ και Καραμπάγκ τερματίζοντας 1η και συνεχίζει με «σπασμένα φρένα», αήττητη ως τον τελικό. Κόντρα σε Ζάλτσμπουργκ, Ντιναμό Κιέβου, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Άρσεναλ κατά σειρά στα νοκ-άουτ, η Βιγιαρεάλ κέρασε 7/7 νίκες, μέχρι το 0-0 στο «Emirates» με το οποίο τσέκαρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη, το σύνολο του Νορβηγού ακολούθησε τη σύντομη διαδρομή. Έχοντας αποτύχει στο Champions League με την κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλο, η Γιουνάιτεντ μπήκε στη διοργάνωση από τους «32» και εξουδετέρωσε δύο ιταλικές (Μίλαν, Ρόμα) και δύο ισπανικές ομάδες (Σοσιεδάδ, Γρανάδα) για να φτάσει στο Γκντανσκ.

Η τελευταία επίδοση, αντίστοιχη με την επιτυχία της Βιγιαρεάλ κόντρα στους Λονδρέζους , μιλάει από μόνη της για το πόσο αμφίρροπος αναμένεται ο 15ος αγγλο-ισπανικός τελικός μεγάλης ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους 8 προηγούμενους, πάντως, να έχουν καταλήξει σε ιβηρικά χέρια.

ΤΟ 4-4-2 ΤΟΥ ΕΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ «ΜΑΓΚΟΥΑΪΡ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΛΣΚΙΕΡ

Όσο αμφίρροπο κι αν προμηνύεται ως προς το αποτέλεσμα, το ματς έχει φαβορί, ή τουλάχιστον έχει ξεκάθαρο «αφεντικό» στην αρχική του ανάγνωση. Η Γιουνάιτεντ έχει τα «όπλα» και την περίσσεια ποιότητας για να πάρει τα ηνία του αγώνα από την αρχή κι αυτό είναι κάτι για το οποίο ο Ουνάι Έμερι έχει προετοιμαστεί. Το 4-4-2 θα είναι η δική του απάντηση, μία διάταξη που χρησιμοποιεί κυρίως στα παιχνίδια που η ομάδα του δεν έχει την υποχρέωση να επιτεθεί πρώτη. Το είδαμε και στα δύο ματς κόντρα στην Άρσεναλ, και στα περισσότερες από τις προηγούμενες αναμετρήσεις της στα νοκ-άουτ, όπως και στα τελευταία παιχνίδια της La Liga με Ρεάλ Μαδρίτης, Σεβίλλη και Βαγιαδολίδ.

Τα διλήμματα για τον Βάσκο τεχνικό περιορίζονται στη θέση του κίπερ, όπου ο Ρούλι έχει το προβάδισμα έναντι του πολύπειρου Σέρχιο Ασένχο και τις θέσεις των πλάγιων μπακ. Ο εντυπωσιακός φέτος στη La Liga, Αλφόνσο Πεντράθα είναι το φαβορί για τα αριστερά (Αλμπέρτο Μορένο, Εστουπινιάν οι άλλες δύο επιλογές) κι από τα δεξιά ο αρχηγός Μάριο Γκασπάρ (Πένια ως μπακ-άπ).

Ο τραυματισμός του Τσουκουέζε αποτελεί το μεγάλο πρόβλημα για τη Βιγιαρεάλ, με τη θέση του να παίρνει ο Γιέρεμι Πίνο, ενώ στο δίδυμο της επίθεσης, τον MVP της χρονιάς, Ζεράρ Μορένο, θα πλαισιώσει λογικά ο δις νικητής του Europa League, Κάρλος Μπάκα, αν όχι ο Πάκο Αλκάθερ.

Η Γιουνάιτεντ είναι πάνοπλη μεσοεπιθετικά και το 4-2-3-1 με Πογκμπά, Φερνάντες, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ, Καβάνι δύσκολα θα αλλάξει. Ωστόσο, το μεγάλο ερωτηματικό λέγεται Χάρι Μαγκουάιρ.

Captain Maguire pic.twitter.com/ipsElEPYPp

— UtdDistrict (@UtdDistrict) May 25, 2021

Ο αρχηγός των Κόκκινων Διαβόλων δεν έχει αγωνιστεί στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και δεν προπονήθηκε ούτε στην απογευματινή προπόνηση της Τρίτης (25/5), με αποτέλεσμα όπως όλα δείχνουν να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί. Το κενό του ασφαλώς δυσαναπλήρωτο, με τον πρώην παίκτη της Βιγιαρεάλ, Ερίκ Μπαϊγί να γίνεται ο παρτενέρ του Λίντελοφ.

Πιθανές ενδεκάδες:

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Γκασπάρ (Πένια), Αλμπιόλ, Τόρες, Πεντράθα (Αλ. Μορένο), Πίνο (Τσουκουέζε), Παρέχο, Καπούε, Τριγέρος, Μορένο, Μπάκα (Αλκάθερ)

Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Λίντελοφ, Μπαϊγί (Μαγκουάιρ), Σο, Φρεντ, Πογκμπά, Φερνάντες, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ, Καβάνι



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό