17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βελιγράδι: Αυτός είναι ο 14χρονος μακελάρης που άνοιξε πυρ σε σχολείο

Ειδήσεις Ελλάδα

Πυρ κατά μαθητών αλλά και προσωπικού άνοιξε ο 14χρονος Kosta Kecmanovic το πρωί της Τετάρτης , σκοτώνοντας οκτώ συμμαθητές του και τον Ντράγκαν Βλάχοβιτς, φρουρό του σχολείου.

Ο Kosta έπεσε πρώτα πάνω στον φρουρό όταν μπήκε στο σχολικό κτίριο με δύο όπλα και τον σκότωσε επί τόπου. Στη συνέχεια έτρεξε στην τάξη της ιστορίας όπου σκότωσε οκτώ μαθητές και τον καθηγητή που δίδασκε.

Ο Veselin Milic, επικεφαλής της αστυνομίας του Βελιγραδίου, αποκάλυψε πως ο 14χρονος δράστης είχε φτιάξει λίστα με τα θύματά του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο 14χρονος, λίγο μετά το μακελείο, τηλεφώνησε στο «192» της σερβικής αστυνομίας και ενημέρωσε για την αποτρόπαια πράξη του, λέγοντας «ελάτε στο σχολείο, σκότωσα τους φίλους μου, σας περιμένω».

A 14-year-old student opened fire at a school in Belgrade. As a result of the attack, 9 people were killed and 7 were.

The shooter has been detained. pic.twitter.com/04RA6aLxHw

— 301 Military (@301military) May 3, 2023

Η φωτογραφία του 14χρονου μακελάρη.

Παιδί ακτινολόγου

Κατά πληροφορίες, πρόκειται για παιδί γιατρών και μάλιστα διακεκριμένου ακτινολόγου.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, το παιδί φαίνεται να είχε μελετήσει προσεκτικά το αιματηρό του σχέδιο. Το αγόρι παρακολουθούσε κανονικά το μάθημά του όταν ξαφνικά γύρισε σπίτι να πάρει τα όπλα τα οποία ανήκαν στον πατέρα του, με σκοπό να πραγματοποιήσει το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους»

«Είδα τον φρουρό ασφαλείας πεσμένο κάτω από το τραπέζι. Είδα δύο κορίτσια με αίμα στις μπλούζες τους. Λένε ότι ο δράστης ήταν ήσυχος και καλός μαθητής. Είχε έρθει στην τάξη πρόσφατα», ανέφερε ένας μάρτυρας.

«Είδα παιδιά να φεύγουν τρέχοντας από το σχολείο και να ουρλιάζουν. Ήρθαν γονείς πανικόβλητοι. Αργότερα άκουσα τρεις πυροβολισμούς», είπε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTS μια μαθήτρια που φοιτά σε παρακείμενο γυμνάσιο.

A 14-year-old boy shot dead eight fellow pupils and a security guard and wounded his teacher and six other students when he opened fire in his Belgrade classroom, Serbia’s interior ministry said. Police said a seventh-grade student had been arrested https://t.co/wRBRQoVryK pic.twitter.com/KCyEBjJex6

— Reuters (@Reuters) May 3, 2023

Επικοινωνία Μητσοτάκη με Βούσιτς

Επικοινωνία με τον Αλεξάνταρ Βούσιτς είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά «ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Σερβίας Aleksandar Vučić και εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για την τραγωδία που σημειώθηκε σε σχολείο στο Βελιγράδι».

Συλλυπητήριο μήνυμα από το ΥΠΕΞ στη Σερβία

«Είμαστε συντετριμμένοι από την είδηση της επίθεσης με πυροβολισμούς σε Λύκειο στο Βελιγράδι, όπου μαθητές και ένας φύλακας ασφαλείας έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter. «Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες που θρηνούν, στον λαό και στην κυβέρνηση της Σερβίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», προσθέτει.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό