23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποπομπή Τζουμάκα… μέσω social

Ειδήσεις Ελλάδα

Το «τελεσίγραφο» που είχε απευθύνει ο Στέφανος Κασσελάκης για διαγραφές στελεχών που ασκούν κριτική σε δηλώσεις και χειρισμούς του πήρε χθες σάρκα και οστά στο πρόσωπο του πρώην αντιπάλου του στις εσωκομματικές εκλογές, Στέφανο Τζουμάκα.

«Ο κ. Τζουμάκας έθεσε σήμερα τον εαυτό του εκτός ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε ανάρτησή του από τις ΗΠΑ που θύμιζε Ανδρέα Παπανδρέου. Παράλληλα σημείωσε ότι αποφάσισε «με λύπη» του να παραπέμψει τον κ. Τζουμάκα, αλλά είπε ότι δεν μπορεί να επιτρέψει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν ένα ολόκληρο κόμμα ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο». Μάλιστα, ο κ. Κασσελάκης προειδοποίησε και άλλα στελέχη.

«Η παρουσία στα κανάλια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που αντί να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιπολιτεύονται το κόμμα τους σταματάει εδώ» είπε.

Οι δηλώσεις που οδήγησαν στην απόφαση

Αφορμή για την απόφαση του κ. Κασσελάκη ήταν το θέμα ηγεσίας που έθεσε ευθέως ο κ. Τζουμάκας τόσο σε συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας όσο και σε τηλεοπτική συνέντευξή του.

«Έθεσα προχθές στη συνεδρίαση ότι πρέπει να εξετάσουμε θέμα πολιτικής ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο κ. Τζουμάκας και συμπλήρωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος πια, γιατί η ηγεσία δεν γίνεται αποδεκτή. Ήδη έχει την πρώτη της πολιτική ήττα στις δημοτικές εκλογές».

Παράλληλα, ο κ. Τζουμάκας άφησε αιχμές για την εκλογή αλλά και τον κύκλο συνεργατών του κ. Κασσελάκη.

«Ορισμένοι θέλουν διάσπαση και όχι μόνο μέσα από το κόμμα, και από έξω. Η ολιγαρχία και η διαπλοκή εγκαταστάθηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε. Η απόφαση παραπομπής του κ. Τζουμάκα προκάλεσε αντιδράσεις από την πλευρά των διαφωνούντων.

Στήριξη σε Τζουμάκα από Φίλη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα που βαθαίνει την κρίση στο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Νίκος Φίλης και καταλόγισε αντικαταστατικές διαδικασίες στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας» είπε ο κ. Φίλης. «Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.» δήλωσε ακόμη και προειδοποίησε ότι «μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Αργά χθες, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκίμασαν τη στάση του κ. Φίλη, ο οποίος χαρακτήρισε αντικαταστατική την παραπομπή του Στ. Τζουμάκα στο Πειθαρχικό. «Αν ο Νίκος Φίλης ή οποιοδήποτε στέλεχος ή μέλος του ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τη συγκεκριμένη αναφορά του κ. Τζουμάκα (σ.σ.: περί ολιγαρχίας και διαπλοκής) τίθεται το ερώτημα γιατί παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτήθηκε η Κουμουνδούρου. Νωρίτερα και η πρώην βουλευτής Αννέτα Καββαδία άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Κασσελάκη.

Η παρέμβαση Πολάκη

Ο στενός συνεργάτης του κ. Κασσελάκη και επικεφαλής των τομεαρχών του κόμματος, Π. Πολάκης, εξαπέλυσε οξύτατη φραστική επίθεση στον κ. Τζουμάκα. «Ήρθε η ώρα! Στέφανε Τζουμάκα, σε ευχαριστούμε για τους αγώνες σου στο παρελθόν αλλά σήμερα εκπέμπεις μόνο δηλητήριο διάλυσης! Κάν’ το εκτός κόμματος» είπε, καλώντας ουσιαστικά την Επιτροπή Δεοντολογίας να τον διαγράψει.

Βολές σε στελέχη του κόμματος που ασκούν κριτική στην ηγεσία εξαπέλυσε και η εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη. Μεταξύ άλλων, η κυρία Αυγέρη στηλίτευσε τις επικρίσεις της Έφης Αχτσιόγλου σε όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στη Γενική Συνέλευση στου ΣΕΒ, το αντιπολιτευτικό κείμενο του Ευκλείδη Τσακαλώτου και άλλων στελεχών, αλλά και την προειδοποίηση του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έρθει τρίτος στις ευρωεκλογές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό