18.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βασιλική – Βασίλης : Ποιά είναι η σημασία του ονόματος ;

Ειδήσεις Ελλάδα

Βασιλική – Βασίλης  01.01.24

Το όνομα Βασίλης συνδέεται με το ρήμα «βασιλεύω» και το ουσιαστικό «βασιλιάς».

Ετυμολογικά το ρήμα Βασιλεύω προέρχεται από τις λέξεις «Βάση και Έλευσης», οπότε σημαίνει «Αυτός που έρχεται από τη βάση».

Προφανώς λόγω της συγκεκριμένης ετυμολογίας, λέμε πως «ο Ήλιος βασιλεύει», όταν δύει, δηλαδή επιστρέφει στη βάση του.

Οι Βασιλιάδες κανονικά θα έπρεπε να προέρχονται από τον λαό, ο οποίος λαός, αποτελεί και τη βάση μιας κοινωνίας, τουλάχιστον όπως μας αποκαλύπτει η ετυμολογία των λέξεων.

Βασιλιάς του Ζωδιακού είναι ο Λέοντας και αστρολογικά η σύνδεση δεν θα μπορούσε να ανήκει σε κάποια άλλη ζωδιακή περιοχή πιο ξεκάθαρα από αυτήν την οποία Κυβερνά ο Ήλιος.

Στον αστερισμό του Λέοντα υπάρχει ένα αστέρι το οποίο θεωρείται πως είναι ένας από τους 4 φύλακες των ουρανών και ονομάζεται Βασιλίσκος.

Όσον αφορά όμως το όνομα Βασιλική, αν και η σύνδεση με την περιοχή του Λέοντα και τον Ήλιο, είναι εμφανής, αν δούμε την ετυμολογία του ονόματος, θα ανακαλύψουμε πως δεν είναι η Βασίλισσα όπως θα υποδήλωνε το όνομα «Βασιλίσσα» ούτε η βασιλεία όπως υποδηλώνει το αντίστοιχο όνομα «Βασιλεία».

Το όνομα Βασιλική σημαίνει «αυτή που ανήκει στον βασιλιά» οπότε πρωταρχική σύνδεση παρουσιάζει με τη Ζωδιακή περιοχή του Ταύρου και δευτερεύουσα με την περιοχή του Λέοντα.

 

Χρόνια Πολλά στον Βασίλη, τη Βασιλική, τη Βασιλεία και τη Βασιλίσσα.

 

Από την Ελίνα Βατικιώτη

Υπεύθυνη Σπουδών του Αστρολογικού Σχολείου : E- Astrology School Elina Vatikioti

https://www.e-astrologyschool.gr/

 

        

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό