15.9 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Βασίλης Καρράς: Ράγισαν καρδιές – Με το «Νύχτα ξελογιάστρα» ο αποχαιρετισμός

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 χρόνων.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να συγκεντρώνονται στον περίβολο του ιερού ναού, προκειμένου να τον «αποχαιρετήσουν» και να του χαρίσουν το τελευταίο χειροκρότημα.

Ο αποχαιρετισμός των μουσικών με το «Νύχτα Ξελογιάστρα»

Πλήθος κόσμου, με δάκρυα στα μάτια, λευκά λουλούδια στα χέρια, σιγοτραγουδώντας στίχους των τραγουδιών του, μετέβη στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη, για να «αποχαιρετήσει» τον Βασίλη Καρρά.

Η απώλειά του βύθισε στο πένθος την οικογένειά του αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα. Η σορός του καλλιτέχνη έφτασε το πρωί της Δευτέρας 25 Δεκεμβρίου σε αίθουσα στο γραφείο τελετών απέναντι από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και σήμερα Τρίτη (26/12), τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και έγινε η εξόδιος ακολουθία.

Λαϊκό προσκύνημα στη σορό του Βασίλη Καρρά/φωτό intime

Λίγο μετά τις 16:30 μουσικοί με μπουζούκια και όργανα, αποχαιρέτησαν τον μεγάλο τραγουδιστή με το «Νύχτα Ξελογιάστρα» και το «Δεν πάω πουθενά» αλλά και Ποντιακά τραγούδια, ενώ και ο κόσμος που βρισκόταν στην εκκλησία, ακολούθησε τραγουδώντας και φωνάζοντας «Αθάνατος!».

Ο συγκινητικός επικήδειος για τον Βασίλη Καρρά

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε το μεσημέρι χοροστατούντος του μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεου, ενώ τον επικήδειο εκφώνησε, μετά από αίτημα της οικογένειας, σύμφωνα με το voria.gr, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης.

«Τα είπε όλα με τα τραγούδια, τη στήριξή του σε εκείνους που είχαν ανάγκη με τον απαράβατο όρο να μη μαθευτούν ποτέ. Τα είπε όλα με την αγάπη του για τη Χριστίνα και την Ειρήνη. Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, ο Βασίλης έδωσε αγάπη και δίδαξε ήθος για περισσότερα από 40 χρόνια. Ήξερε να αγγίζει την ψυχή του Έλληνα. Στις καρδιές μας είναι ο τελευταίος μεγάλος λαϊκός τραγουδιστής. Σε ευχαριστώ για την τιμή να είμαι δικός σου και την τιμή που μου έκανε η οικογένεια σου να βρίσκομαι εδώ, μπροστά σου. Μεταφέρω τα ειλικρινά συλλυπητήρια του πρωθυπουργού. Για όλα αυτά Βασίλη μου, δεν πας πουθενά πουθενά, εδώ θα μείνεις!» είπε στον επικήδειό του ο κ. Καλαφάτης.

Φωτο: Intime

«Ήταν άνθρωπος πιστός με συνειδητό τρόπο. Είχε καταστήσει την καρδιά του Βηθλεέμ, τόπο γέννησης του Χριστού. Διακρίθηκε για την αγάπη στους ανθρώπους και στην οικογένεια του και είχε φιλανθρωπικό έργο με αφανή τρόπο. Υπήρξε λαϊκός τραγουδιστής και υπέγραψε με τη φωνή του αυτά που ήθελε να εκφράσει όλος ο λαός», είπε ο Μητρόπολιτης κ. Φιλόθεος.

Σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί

Όταν έφτασε το φέρετρο, θαυμαστές και απλοί πολίτες, που ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη απ’ όλη την Ελλάδα και βρίσκονταν εκεί από τις 8 το πρωί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και φώναζαν: «Σήκω να μας τραγουδήσεις Βασίλη, είσαι παντού».

Φωτο: Eurokinissi
Λύγισε η σύζυγός του

Τραγικές φιγούρες η επί 40 χρόνια αγαπημένη του σύζυγος και η κόρη του που δεν άφησαν η μία την άλλη από την αγκαλιά τους. Μάλιστα, η σύζυγός του, εξερχόμενη από την εκκλησία, υποβασταζόμενη από την κόρη της, ακούγοντας τα τραγούδια «λύγισε» και ξέσπασε σε κλάματα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ταφή

Η ταφή του μεγάλου καλλιτέχνη θα γίνει το μεσημέρι της Τετάρτης (27/12) στον γενέθλιο τόπο του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας- όπως ήταν η επιθυμία του. Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να στηριχθεί ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό