16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Βασίλης Βασιλικός: Οι αναφορές του γερμανικού Τύπου για τον θάνατο του συγγραφέα του «Ζ»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο θάνατος του Βασίλη Βασιλικού, η ραγδαία αύξηση στις τιμές ακινήτων στην Αθήνα και πέντε ελληνικά νησιά που καλύπτουν διαφορετικές προτιμήσεις στο γερμανικό Τύπο

Αναφορά στο θάνατο του Βασίλη Βασιλικού κάνει τόσο το Spiegel όσο και η Γερμανική Ραδιοφωνία Deutschlandfunk. «Το μυθιστόρημά του “Z” και η κινηματογραφική μεταφορά του πολιτικού θρίλερ τον έκαναν παγκοσμίως γνωστό. Ο Έλληνας συγγραφέας και πολιτικός Βασίλης Βασιλικός πέθανε σε ηλικία 89 ετών» γράφει το Spiegel, και σημειώνει πως «θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Έλληνες συγγραφείς. Ο Βασιλικός έγραψε το πολιτικό θρίλερ “Ζ”, το οποίο εκδόθηκε στα γερμανικά το 1968. Ο συγγραφέας βάσισε το μυθιστόρημά του στη δολοφονία ενός κορυφαίου πολιτικού της ελληνικής Αριστεράς. Το βιβλίο αναφέρεται στη δολοφονία του πολιτικού Γρηγόρη Λαμπράκη το 1963 και απαγορεύτηκε το 1967 από τη Χούντα που είχε καταλάβει τότε την εξουσία. Η κινηματογραφική μεταφορά του από τον Κώστα Γαβρά με τους Υβ Μοντάν και Ζαν Λουί Τρεντινιάν έκανε το βιβλίο παγκόσμιο μπεστ-σέλερ».

Το Deutschlandfunk γράφει στη διαδικτυακή του σελίδα: «Ο Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Αυτό ανακοίνωσε η Ένωση Ελλήνων Δημοσιογράφων ΕΣΗΕΑ, της οποίας ήταν μέλος. Ο Βασιλικός έγραψε το πολιτικό θρίλερ “Ζ”, το οποίο εκδόθηκε στα γερμανικά το 1968 και αργότερα έγινε ταινία με τον Yβ Μοντάν. Σύμφωνα με την ελληνική τηλεόραση, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 33 γλώσσες. Ο Βασιλικός υπήρξε μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου και πρεσβευτής της Unesco».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό