23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Βαρόμετρο Action 24: Κυριαρχία της ΝΔ αλλά με φθορά

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα «καμπανάκια» για την κυβέρνηση αλλά και για τον Στέφανο Κασσελάκη ηχούν μέσα από τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Opinion Poll που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Action 24. 

Δίπλα στα δυο μόνιμα «αγκάθια» για την κυβέρνηση – αυτό της ακρίβειας/οικονομίας και της εγκληματικότητας προστίθεται και το μέτωπο της παιδείας με ποσοστό 13,4% – το οποίο δεν εμφανιζόταν στο αντίστοιχο ερώτημα της δημοσκόπησης που είχε παρουσιαστεί τον Δεκέμβριο. 

Οι πολίτες λένε ναι και μάλλον ναι στην ίδρυση Ιδιωτικών Πανεπιστημίων ενώ 6 στους 10 δηλώνουν πως είναι κατά των καταλήψεων. 

Αγρότες: Όχι στο κλείσιμο δρόμων, μη ικανοποιητικά τα μέτρα

Για το αγροτικό μέτωπο, οι πολίτες σε ποσοστό 54,4% θεωρούν ως μη ικανοποιητικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση – ωστόσο σε ποσοστό 63,3% διαφωνούν με το κλείσιμο των Εθνικών Οδών. 

Δημοφιλέστερος ο Βελόπουλος από τον Κασσελάκη… 

Στην καταλληλότητα για την Πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης  προηγείται σταθερά και καθαρά με ποσοστό 36,9% – μεγαλύτερο από το ποσοστό της ΝΔ – με δεύτερο τον… «κανένα» και ποσοστό 29,4%. Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στην τρίτη θέση με ποσοστό, 7,2%.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πάντως – έπειτα από την επικοινωνιακή έκρηξη των πρώτων ημερών – εμφανίζει ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά δημοφιλίας. Βρίσκεται πίσω από τον Κυριάκο Βελόπουλο…. 

Πίσω από τον πρώτο Κυριάκο Μητσοτάκη, βρίσκεται ο Δημήτρης Κουτσούμπας, στην τέταρτη θέση ο Νίκος Ανδρουλάκης και στην πέμπτη η Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

Ανακατατάξεις στη δύναμη των κομμάτων 

Το μέτωπο που άνοιξε με τα ομόφυλα ζευγάρια – έφερε ανακατατάξεις και στη δύναμη των κομμάτων: Η δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνει: 

– Την πολιτική κυριαρχία της ΝΔ – η οποία ωστόσο έχει φθορές 

– Το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση 

– Την περαιτέρω ενίσχυση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης με τον Κυριάκο Βελόπουλο να εμφανίζεται ως ο κερδισμένος από τη σκληρή στάση που κράτησε στη βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια- προσελκύοντας ψηφοφόρους από τα δεξιά της κυβερνητικής παράταξης. 

undefined

undefined

Στη διαχρονικότητα της εκτίμησης ψήφου αποτυπώνεται η φθορά που έχει το κυβερνών κόμμα – φθορά που ωστόσο δεν προκαλεί αλλαγή στους πολιτικούς συσχετισμούς καθώς η ΝΔ παραμένει πολιτικά κυρίαρχη – χωρίς αυτή τη στιγμή να φαίνεται ότι μπορεί να «απειληθεί» από τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ. 

Δείτε εδώ όλη τη δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action24

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό