16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βαλτιμόρη: Σώοι δυο εργάτες από την κατάρρευση γέφυρας

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε έκτακτη κατάσταση κηρύχθηκε η περιοχή του Μέριλαντ στις ΗΠΑ όταν τα ξημερώματα της Τρίτης (01:30 τοπική ώρα) κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος η γέφυρα-κόσμημα της πόλης της Βαλτιμόρης Francis Scott Key Bridge όταν προσέκρουσε πάνω της ένα φορτηγό πλοίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των τοπικών μέσων έχουν διασωθεί από τα παγωμένα νερά του ποταμού Πατάπσκο δυο από τους 20 εργάτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα πάνω στη γέφυρα και έκαναν έργα συντήρησης. Παράλληλα, δεν είναι γνωστός ο αριθμός των αγνοούμενων καθώς στη γέφυρα εκείνη την ώρα υπήρχε κίνηση οχημάτων τα οποία ακολούθως βυθίστηκαν.

Είναι βέβαιο ότι επάνω στη γέφυρα υπήρχε ένα μεγάλο φορτηγό, σημειώνει το CBS. Οι Αρχές φοβούνται για το χειρότερο σενάριο και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη σχετική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Δίνουν μάχη με τις ώρες καθώς υπάρχει κίνδυνο όσοι βρέθηκαν στο νερό να υποκύψουν από υποθερμία.

Η κυκλοφορία των πλοίων μέσα και έξω από το λιμάνι της Βαλτιμόρης -με εξαίρεση τα φορτηγά- έχει διακοπεί καθώς η αποστολή έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται.

Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής είπε στους δημοσιογράφους ότι η κύρια αποστολή τους αυτή τη στιγμή είναι να αναζητήσουν «για τυχόν επιζώντες στο νερό». Ανέφερε μάλιστα ότι δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα θύματα έως αυτή τη στιγμή και ότι είναι πολύ νωρίς για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την καταστροφή.

Η γέφυρα κατασκευάστηκε το 1977 και είχε μήκος 2.632 μέτρα ενώ εξυπηρετεί περίπου 11,5 εκατομμύρια οχήματα ετησίως.

«Τραντάχτηκε το σπίτι»

Μια κάτοικος της περιοχής με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε στο BBC πως βίωσε τη στιγμή που κατέρρευσε η γέφυρα. «Τραντάχτηκε όλο το σπίτι. Ήταν καταστροφικό», είπε στον Tom Bateman του BBC. «Είμαι συντετριμμένη. Ήταν όμορφη γέφυρα. Η περηφάνια και η δόξα της πόλης, η γέφυρα των γεφυρών».

«Μόλις έφτιαξα μια κάρτα γενεθλίων για τον σύζυγό μου και ζωγράφισα επάνω τη γέφυρα. Την αγαπούσα πολύ», πρόσθεσε.

Τα συγκλονιστικά βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής αφού η γέφυρα γκρεμίστηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με χειριστή πυροσβεστικού πλοιαρίου «ένα πλοίο με κοντέινερ χτύπησε την Key Bridge στη Βαλτιμόρη. Τμήμα της γέφυρας έχει καταρρεύσει. Στην περιοχή σπεύδουν πλοιάρια της πυροσβεστικής και της αστυνομίας».

Η Αρχή Μεταφορών του Μέριλαντ ανάρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X ότι όλες οι λωρίδες έκλεισαν και προς τις δύο κατευθύνσεις λόγω ενός «συμβάντος» στη γέφυρα και ότι η κυκλοφορία εκτρέπεται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό