23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Βαλένθια: Κόλαση φωτιάς σε 14ώροφο κτήριο – Νεκροί και αγνοούμενοι

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, 14 τραυματίσθηκαν, ανάμεσά τους και 6 πυροσβέστες και τουλάχιστον 14 αγνοούνται στην πυρκαγιά σε 14ώροφο κτήριο κατοικιών στη Βαλένθια που επεκτάθηκε με τρομακτική ταχύτητα.

Η περιφερειάρχης Πιλάρ Μπερναμπέ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των αγνοουμένων μπορεί να ποικίλλει. του δήμου της Βαλένθια έκανε λόγο για 19 αγνοούμενους. Η πηγή αυτή δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για άτομα που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κτηρίου ή για πρόσωπα, οι οικογένειες των οποίων δεν έχουν νέα τους.

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας δήλωσε τη νύχτα ότι «τα χαρακτηριστικά του κτηρίου δεν επιτρέπουν την κατάσβεση της φωτιάς στο εσωτερικό του».

«Εργαζόμαστε για να ψυχράνουμε το κτήριο στο επίπεδο των προσόψεων, αυτός είναι ο στόχος των επομένων ωρών και δεν μπορούμε προς το παρόν να πούμε πότε θα μπορέσουμε να εισχωρήσουμε στο εσωτερικό του οικοδομήματος».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον τέταρτο όροφο του κτηρίου που ανεγέρθηκε πριν από δεκαπέντε χρόνια, με 138 διαμερίσματα. Η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα στους άλλους ορόφους μέσω της πρόσοψης.

Σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, ο εντοπισμός των νεκρών έγινε μέσω drones.

Κανένα από τα 138 διαμερίσματα δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

«Σαν να ήταν από άχυρο», δήλωσε στην ισπανική τηλεόραση κάτοικος της περιοχής. «Δεν πίστευα στα μάτια μου. Ο αέρας φυσούσε δυνατά εκείνη τη στιγμή και η φωτιά εξαπλωνόταν με εντυπωσιακή ταχύτητα». «Είναι τρομερό να σκέφτεσαι ότι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται στο εσωτερικό».

Η Εσθερ Πουτσάδες, της τοπικής ένωσης Βιομηχανικών Μηχανικών (COGITI) δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο A Punt ότι η πρόσοψη του κτηρίου ήταν κατασκευασμένη από πολυουρεθάνη, υλικό εξαιρετικά εύφλεκτο.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα από τις προσπάθειες κατάσβεσης έδειξε τη διάσωση από τους πυροσβέστες ενός πατέρα και της κόρης του που είχαν παγιδευτεί στο μπαλκόνι τους.

Συνολικά, 22 ομάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στάλθηκαν στον τόπο της πυρκαγιάς, μαζί με οκτώ μονάδες Πρώτων Βοηθειών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό