28.2 C
Athens
Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Βαθαίνουν τα προβλήματα του Έλον Μασκ με τους Σκανδιναβούς: Έχασε κρίσιμη δικαστική μάχη

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα προβλήματα της Tesla με τα εργατικά συνδικάτα στη Σκανδιναβία εντάθηκαν, καθώς η εταιρεία του Έλον Μασκ, έχασε τη νομική αγωγή κατά της ταχυδρομικής υπηρεσίας της Σουηδίας λόγω της άρνησής της να παραδώσει πινακίδες στον αμερικανικό κολοσσό ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι εργαζόμενοι της ταχυδρομικής υπηρεσίας εμπόδισαν τις παραδόσεις πινακίδων κυκλοφορίας της Tesla στα τέλη του περασμένου μήνα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μηχανικούς που απεργούν για την άρνηση της εταιρείας να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας με τους υπαλλήλους, όπως συνηθίζεται στη Σουηδία.

Η Tesla υπέβαλε αγωγή κατά του Σουηδικού Οργανισμού Μεταφορών και της ταχυδρομικής υπηρεσίας, αλλά ένα σουηδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η PostNord δεν θα αναγκαστεί να παραδώσει πινακίδες κυκλοφορίας προς το παρόν.

Δανοί, Νορβηγοί, Φινλανδοί «μπλοκάρουν» τις εισαγωγές Tesla στα λιμάνια

Μέλη συνδικάτων σε μια σειρά από σουηδικές βιομηχανίες έχουν ενταχθεί στη  «δευτερογενή» κινητοποίηση. Μεταξύ αυτών και οι λιμενεργάτες που εμποδίζουν την εισαγωγή οχημάτων Tesla στα λιμάνια της χώρας. Αλλά η κινητοποίηση υπερβαίνει τα εθνικά σύνορα, αφού το ίδιο πράττουν εδώ και καιρό και οι συνάδελφοί τους στη Δανία, σε μία κίνηση που ο Μασκ έχει χαρακτηρίσει «παράνοια». Επιπλέον το μεγαλύτερο συνδικάτο του ιδιωτικού τομέα της Νορβηγίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αρχίσει να μπλοκάρει τις αποστολές οχημάτων που προορίζονται για τη Σουηδία από τις 20 Δεκεμβρίου. Το φινλανδικό συνδικάτο εργαζομένων στον τομέα των μεταφορών AKT επιβεβαίωσε χθες ότι ο αποκλεισμός των οχημάτων Tesla που προορίζονται για τη Σουηδία θα τεθεί επίσης σε ισχύ σε όλα τα φινλανδικά λιμάνια από τις 20 Δεκεμβρίου.

Ολόκληρη η Σκανδιναβία έχει ξεσηκωθεί κατά του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, καθώς θεωρεί ότι δεν μπορεί να φτιάχνει τους δικούς του κανόνες, αλλά θα πρέπει να σεβαστεί το εργασιακό πλαίσιο στην περιοχή, που προβλέπει συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι Σκανδιναβοί εργαζόμενοι ξεσηκώνονται κατά του Έλον Μασκ: «Δεν μπορείς να φτιάχνεις δικούς σου κανόνες»

Συνταξιοδοτικό ταμείο της Δανίας πουλάει μετοχές της εταιρείας

Η πίεση εντείνεται καθώς ένα από τα μεγαλύτερα συνταξιοδοτικά ταμεία της Δανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πουλήσει τις μετοχές της Tesla λόγω της άρνησης του αμερικανικού κολοσσού να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εργατικά συνδικάτα. Η PensionDanmark πούλησε ήδη μετοχές αξίας 476 εκατομμυρίων κορονών Δανίας (68,8 εκατ. δολαρίων), σύμφωνα με το Reuters. «Εάν μια εταιρεία δεν ανταποκρίνεται στις πολιτικές μας, αρχικά προσπαθούμε να επηρεάσουμε την εταιρεία μέσω ενεργού ιδιοκτησίας – τόσο άμεσα όσο και σε συντονισμό με άλλους μετόχους. Αυτό συνέβη και σε σχέση με την Tesla», ανέφερε το συνταξιοδοτικό ταμείο σε δήλωση που εστάλη μέσω email στο CNBC.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό